Leonardus Theodorus Duijvestijn

Geboren: 31 augustus 1931
Overleden: 18 november 2020
Plaats: Poeldijk

In dankbare herinnering

Leonardus Theodorus Duivestijn werd geboren op de boerderij in Loosduinen. Daar leerde hij hard te werken, nooit moe te zijn en altijd bezig te zijn. Nadat hij zijn dienstplicht had vervuld ontmoette hij zijn vrouw Joost van der Sande. Ze trouwden en startten een gezin en samen begonnen ze een tuin in Honselersdijk. Op ‘een moderne manier’: hij aan het werk in de tuin, zij niet. Ook modern was zijn wil om minstens een keer per jaar een week op vakantie te gaan met het hele gezin. Leo was een echte familieman.
Leo was geen stil-zitter en altijd bezig. Hij had een enorme wilskracht en was tot op hoge leeftijd energiek. In 1963 schaatste hij de tocht der tochten. Toen hij in 1986 met het hele gezin als toeschouwer naar Friesland toog, maakte hij die helse tocht weer helemaal mee. Wat een enthousiasme!
Leo was zijn hele leven zorgzaam en betrokken. Na de verkoop van zijn bedrijf heeft hij zich geen moment verveeld, leerde bridgen en werkte nog zo’n 20 uur per week in de tommies van Greenco. Vaak was hij daar zo fanatiek bezig, alsof het zijn eigen bedrijf was! Die liefde voor het werk kenmerkte hem. Hij wilde nog geen afscheid nemen van het arbeidsproces. Hij bleef dit doen tot hij al ver in de 80 was.
Leo leerde zijn familie dat je er moest zijn voor elkaar en dat zie je terug in de onderling band binnen de familie; die is enorm sterk. Ieder jaar een familieweekend waarin wordt getafeltennist, getennist en ge-jeu de boule-d wordt. En (opa) Leo driftig meedoen, van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat. Wat was hij een trotse (o)pa.
Inmiddels was Leo gaan wonen in de Witte Brug in Poeldijk. Iedere zondag liep hij vandaar naar de kerk. Zijn laatste 4 weken waren zwaar. Corona had ook hem te pakken genomen. Eerst zonder bezoek, maar gelukkig konden een paar van zijn kinderen er uiteindelijk voor hem zijn, hem steunen, bijstaan en verzorgen.
Op 18 november piepte hij er rustig tussenuit. 26 november hebben we afscheid van hem genomen in de aula van de Woerdtuinen in Naaldwijk. Daar kreeg hij ook zijn graf, vlakbij zijn geliefde vrouw. Voor altijd samen. Heer, laat Uw licht over hem schijnen en moge de eeuwig rust hem deelachtig worden.

Diaken Walther Burgering

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Wateringen

Het geloof is een stok om op te leunen, niet om anderen mee te slaan.