Nicolaas Johannes Hazekamp

Geboren: 29 januari 1930
Overleden: 23 oktober 2020
Plaats: Kwintsheul

In dankbare herinnering

Niek Hazekamp was een hardwerkende en zorgzame man. Een fijne vader, opa en overgrootvader. Een man met humor, recht door zee. Tevens een man van weinig woorden. Zijn druivenkas vertelt over de liefde en verhaalt over hoe hij in het leven stond. Druiven, knoestig in de winter, maar uitbundig in het voorjaar. Alles overwoekert als er niet wordt ingegrepen. Gesnoeid moet er worden anders gaat alle energie en voedsel op aan het blad en komt niet naar de vrucht toe. Ook moet er gemest worden, anders raakt de grond op den duur uitgeput. Voor Niek was dit ook beeld voor de zorg voor zijn gezin.
Druiven groeien aan een rank en vanuit de stok. Alles is verbonden: los van de stok kan de rank niet veel. Ze verdort. In het beeld van de wijngaard worden wij ranken, verbonden met de wijnstok Jezus, ook verbonden met vader en (over) grootvader Niek.
Sinds 8 februari 2005 was Niek weduwnaar van Lies Hazekamp-Corstens. De laatste jaren woonde hij in De Kreek in ‘s Gravenzande en werd daar goed verzorgd. Vrijdag 23 oktober is hij van ons heengegaan. Niek is 90 jaar geworden. Hij is niet meer daar waar hij was, “maar overal waar wij zijn” stond op zijn overlijdensaankondiging. We missen hem. Moge hij rusten in vrede.

Diaken Walther Burgering

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Hoek van Holland

“Niets kan ons scheiden van de liefde van Christus”