Petrus Leonardus Theresia Arkesteijn

Geboren: 3 september 1928
Overleden: 20 oktober 2020
Plaats: Wateringen

In dankbare herinnering

Piet Arkesteijn is geboren aan het Oosteinde 71 in Wateringen. Als jongste zoon in een tuindersgezin van 12 kinderen. Hij was een zorgende, hardwerkende man, een tevreden mens en een stille genieter. Zijn leven lang is hij tuinder geweest, eerst met broer Ben in het ouderlijk bedrijf. Later alleen: tomaten, paprika’s, sla en druiven. 
In 1959 trouwde Piet met Ria Thoen. Zij verbouwden het ouderlijk huis en zij kregen 4 kinderen. Omdat er geen opvolging was werd jaren later – in 1979- de tuin verkocht. Gelukkig kon Piet zijn druivenkastjes houden, zodat hij een beetje kon blijven tuinen. Noodgedwongen werd hij even later Hagenaar, omdat de gemeente Den Haag ‘een grenscorrectie’ doorvoerde en de wijk Wateringse Veld bouwde. Op de plek van de druivenkastjes kon gelukkig een mooi huis worden gebouwd.
Kleinkinderen kwamen er vanaf 1991. Piet genoot er zichtbaar van en de (klein) kinderen kwamen graag bij opa en oma. Hij was een belangstellende grootvader, die tot op het laatst vol met (droge) humor zat. Soms zonder het zelf te beseffen. Tot 2003 is hij heel gelukkig geweest met ‘zijn Marie’, die hij dagelijks miste na haar overlijden. De laatste jaren ging zijn gezondheid achteruit en na een ziekenhuisopname is hij in verzorgingshuis de Strijp terechtgekomen. Hier is hij liefdevol verzorgd.  
Piet is op dinsdag 20 oktober gestorven, voorgoed verenigd met zijn echtgenote Ria Arkesteijn-Thoen. Moge hij Gods eeuwig licht ervaren en rusten in vrede.

Diaken Walther Burgering

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Monster

Als u voor één mens in uw leven wat betekend hebt, dan heeft u niet vergeefs geleefd.