Regina Elisabeth Maria van der Sande-Niekel

Geboren: 3 januari 1938
Overleden: 4 oktober 2020
Plaats: Monster

In dankbare herinnering

Regina Elisabeth Maria Niekel werd als oudste en enige dochter van Hermanus Niekel en Elisabeth van Wakeren op 3 januari 1938 geboren in Amsterdam. Daar groeide ze op met vijf jongere broers. Gina heeft de Rosa Vakschool gevolgd. Om wat bij te verdienen ging ze werken bij Slagerij Bührs. Omdat haar moeder qua gezondheid niet sterk was, moest Gina ook helpen in de huishouding.
Gina vond het fijn om met haar vriendinnen op dansles te gaan. Tijdens een dansavond in Amsterdam leerde zij Aad van der Sande kennen. Omdat Aad uit Monster kwam, verhuisde Gina naar het Westland. Ze trouwden in december 1976. Samen met zijn broer Jos had Aad een tuin. Daar heeft Gina na haar trouwen geholpen. In 1977 werd dochter Monique geboren. Gina vond het lastig dat Monique ging samenwonen met Bas. Het huis was toen erg leeg. Gelukkig kwamen de kleinkinderen Tessa en Sem waardoor het gezellig druk was in huis als ze er waren. Gina was jarenlang lid van de Katholieke Vrouwen Gilde in Monster. 
Jammer genoeg ging de gezondheid van Gina achteruit door de dementie. Aad heeft haar zo lang mogelijk verzorgd. Aad kreeg, nadat Gina was opgenomen in het ziekenhuis vanwege een infectie, een week daarna een hersenbloeding. Eerst kwamen ze allebei op een andere afdeling in Verzorgingstehuis Westhoff in Rijswijk terecht. Hun dochter Monique heeft ervoor gezorgd dat ze uiteindelijk samen in de Ark te Wateringen kwamen te wonen. Groot was het verdriet toen Aad in februari 2019 overleed. Toch kon ze weer genieten als ze bezig was met bloemschikken in de Ark. Door een infectie werd Gina ernstig ziek op 1 oktober. Op 4 oktober overleed ze. Lieve zorgzame, gastvrije Gina…rust zacht. Dat je nu herenigd mag zijn met Aad bij jouw en onze Schepper.

Els Geelen, pastoraal werker

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Honselersdijk

Bisschop Van den Hende: “Waakzaam Kerstmis tegemoet gaan”