Wilhelmina Alberdina Jutte-Verbeek

Geboren: 28 april 1929
Overleden: 22 november 2020
Plaats: Wateringen

In dankbare herinnering

Jeanne werd geboren op 28 april 1929 in het opvanghuis ‘de Annastichting’ in Den Haag als dochter van een ongehuwde moeder. In deze crisistijd kon moeder niet voor haar dochter blijven zorgen en na 8 maanden werd ze geadopteerd door meneer en mevrouw Verbeek in Poeldijk. Ze had het er goed en daar werd zowaar na 5 jaar een meisje – Lien – geboren. De twee konden het goed met elkaar vinden.
Toen Jeanne op haar 16de een persoonsbewijs nodig had, moest ze naar de pastoor. Die vertelde haar dat ze geadopteerd was. Dat was een enorme en onverwachte schok voor haar. Ze heeft haar biologische moeder nooit meer ontmoet, wel had ze grote belangstelling voor het programma ‘Opsporing verzocht’.
Jeanne leerde voor coupeuse en heeft van alles gemaakt: van trouwjurken tot poppenkleertjes. Ze werd op een gegeven moment gezinshulp in Poeldijk. ”Je had vroeger als vrouw daar geen baan, je ging ergens helpen”. In die tijd ontmoette ze haar man Piet, met wie ze zes kinderen kreeg. Helaas overleed Marja al op 14 jarige leeftijd. Toch wist zij en ook de anderen in het gezin het leven met littekens op het hart het leven weer op te pakken.
Jeanne was heel creatief, ging bloemschikken in de Hofboerderij en werkte graag in de tuin. Ze genoot van de kinderen en vooral de kleinkinderen. Ook zorgde ze trouw en liefdevol voor haar ouders.
Twee jaar na de dood van Piet, lukt het niet meer om thuis te wonden en verhuisde ze naar de Terwebloem. Ze had het erg naar haar zin, maar ze werd steeds vergeetachtiger en belandde twee jaar geleden in Vlietzicht. Ook hier heeft ze ondanks de lastige Coronatijd toch genoten van de goede verzorging. De kinderen prijzen zich gelukkig en zijn dankbaar voor zo’n geweldig lieve moeder.
Vrijdag 27 oktober hebben we in een viering in crematorium Ockenburg afscheid genomen en haar toevertrouwd aan Gods Liefde.
Jeanne, à Dieu!

Marie-Thérèse van de Loo

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Honselersdijk

Als u voor één mens in uw leven wat betekend hebt, dan heeft u niet vergeefs geleefd.