Antonia Cornelia Lemmers-van Zeijl

Geboren: 03 maart 1942
Overleden: 2 december 2021
Plaats: Wateringen

In dankbare herinnering

Toos Lemmers van Zeijl was een sociaal bewogen vrouw, de al op haar 16e akela werd bij de scouting. Toen zij Jan leerde kennen, verkering kreeg en trouwde, konden zij een gezin stichten.
Met Jan deelde ze 60 jaar het leven, 54 jaar huwelijk en 6 jaar verkering.  
Toos was voor meerdere mensen van waarde. Wat zij deed, deed ze met daadkracht en ondernemingszin, met strijdlust en passie. Zij stond bijna altijd ‘aan’ en open voor mensen die iets nodig hadden: gezelschap, medicijnen of een kommetje soep of bakje koffie.
Toos was niet overdreven gelovig of kerkelijk, maar het medaillonnetje met de afbeelding van de H Geest, dat ze ooit vanuit Lourdes had gekregen, week niet van haar zijde. Overal ging het met haar mee, als een zekerheid en een warm lijntje met Maria. Het gaf haar energie, compassie en doorzettingsvermogen. Zij heeft een kopie van dit duifje meegenomen in haar graf. En bij haar afscheidsviering hebben we drie ‘duifjes’ gezegend om aan mensen te geven die een extra steuntje van de Moeder Gods goed kunnen gebruiken. Een mooi gebaar van haar man en kinderen. Zo geeft zij iets waardevols door aan volgende generaties.
Ze heeft altijd gezorgd. Bij velen was ze prettig gezelschap. Ze kon – op een eigengereide manier- vasthoudend zijn. Ze kon er voor iemand zijn als het nodig was. Toos was er éen van: niet zeuren, aanpakken en doorgaan, en vroeg dat ook wel van anderen. Dat heeft ze lang kunnen volhouden.
De laatste twee jaar waren moeilijk voor haar. Ze is drie keer opgekrabbeld na een medisch moeilijke tijd. Blijkbaar was het haar tijd nog niet. Maar, ze werd wel steeds meer hulpbehoevend. En dat was niet fijn. Ze was liever zélf degene die hulpverleende: onafhankelijk, zelfstandig, de eigen regie voerend.
Op 2 december sloot zij haar ogen en 9 december namen we afscheid van haar tijdens een plechtigheid in de St. Jan de Doperkerk. Moge Gods Licht haar verlichten en opnemen in Zijn heerlijkheid. Totdat we elkaar weerzien.

diaken Walther Burgering 

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Honselersdijk

Het is beter uw eigen toekomst te creëren dan dat een ander het voor u doet.