Cornelia Henrica Agatha van den Ende

Geboren: 13 maart 1958
Overleden: 16 november 2021
Plaats: Naaldwijk

In dankbare herinnering

Op 16 november is, gesterkt door het H. Sacrament der zieken, van ons heengegaan Cornelia Henrica Agatha van den Ende uit Naaldwijk in de leeftijd van 63 jaar. Lia werd geboren in Monster en groeide op met haar broers Piet en John. Omdat Lia bepaalde beperkingen had, ging zij naar Breda naar een zorginstelling geleid door kloosterzusters. Lia had het daar naar haar zin en er werd veel werk gemaakt van haar ontwikkeling. In weekenden en vakanties ging zij naar het Westland.
Haar vader Wim van den Ende is jong overleden. Toen haar moeder Zus van Zijl hertrouwde, kreeg Lia kreeg een nieuwe vader in de persoon van Aad Scheffers en het jonge gezin verhuisde naar de Endeldijk in Honselersdijk. Later kreeg zij er een derde broer bij toen Wilfred werd geboren. Lia had een opgeruimd en blij karakter. Thuis mocht zij altijd lekker uitslapen en werd zij verwend door haar moeder. Tot haar 17e is zij in Breda geweest. Daarna kreeg zij een plek in het gezinsvervangend tehuis De Iris. Daar is zij altijd gebleven en heeft zij gewoond op verschillende locaties. Zij voelde zich daar helemaal thuis en bouwde een goede band op met haar medebewoners en verzorgers. In de weekenden ging zij natuurlijk naar haar ouders en broers. Ruim 40 jaar is zij werkzaam geweest bij Patijnenburg.
Lia was heel gedisciplineerd in haar werk en ging er graag naar toe. In haar vrije tijd nam zij deel aan de activiteiten van Myosotis zoals zwemmen, line dansen, paardrijden en computerles. Met haar grote vriendin Coby Vermeer uit De Iris ging zij graag het dorp in en kregen zij vaak een ijsje. Ook kon Lia genieten van vakanties. Zij was positief ingesteld. Bij verdriet en tegenslag bleef zij daar niet in steken, maar pakte het leven weer blijmoedig op. Meer dan 25 jaar is Lia trouw lid geweest van het koor Manna. Zij heeft daarvoor ook de Zilveren Onderscheiding ontvangen van de Sint Gregoriusvereniging van de Katholieke Kerkmuziek. Zingen was haar lust en haar leven, binnen en buiten de kerk. Lia had een aangeboren hartafwijking en de laatste jaren gingen haar krachten gaandeweg achteruit. Nu heeft zij, na de laatste kwetsbare periode, rust gevonden. De uitvaart heeft plaats gevonden op 20 november in de Adrianuskerk. Lia werd omringd door haar familie en bewoners/verzorgers van De Iris. Heel mooi en ontroerend was de zang van het koor Manna.
Moge Lia, na een mooi en goed verzorgd leven, rusten in vrede. Wij wensen haar familie en huisgenoten troost en vrede toe bij het dragen van het gemis.

Pastoor J. Steenvoorden

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van ’s-Gravenzande

U hoeft geen ander mens te worden om dingen eens anders aan te pakken.