Hendrika Christina Maria van Dijk-Scholtes

Geboren: 17 april 1933
Overleden: 15 december 2021
Plaats: Monster

In dankbare herinnering

Riet is op 17 april 1933 geboren in ’s-Gravenzande. In het tuindersgezin kwamen in totaal zeven kinderen. Riet was de oudste dochter. Toen ze 19 jaar was leerde ze bij het dansen in Poeldijk Albert kennen. Hij was tuinder aan de Haagweg in Monster. Na zes jaar verkering zijn ze in 1958 voor de wet getrouwd en in 1959 voor de kerk. Ze gaven het leven aan Hans, Peter en Charel. Riet hielp mee in de tuin en zorgde natuurlijk voor het gezin.
In 1967 ging ze zingen bij het parochiekoor Laus Deo. Daar heeft ze 50 jaar gezongen en daarvoor heeft ze in 2017 de Gregoriuspenning gekregen. Ze heeft ook 17 jaar in het koor Vivace gezongen. Tijdens de schooljaren van de kinderen deed ze diverse taken op school.
Toen de jongens de deur uit gingen had ze meer tijd voor andere dingen.
Ze was vrijwilligster bij de Zonnebloem, liep collectes voor de Hartstichting en bezocht zieke mensen. Verder hield ze van handwerken, fietsen, wandelen, lezen en kaarten met vrienden.
Albert ging werken bij een andere tuinder.
De gezondheid van Riet ging op een gegeven moment achteruit. Na revalidatie in de Westhoff in Rijswijk verbleef ze, sinds juni van dit jaar, in de Kreek. Nadat ze de ziekenzalving heeft ontvangen, is ze daar op 15 december overleden in de leeftijd van 88 jaar. Moge zij bij de Heer rusten in vrede.

Pastor Kwee.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Kwintsheul

Liefde is geen zelfstandig naamwoord maar een werkwoord.