Jeannetta Catharina van den Berg - van der Gaag

Geboren: 07 februari 1932
Overleden: 28 oktober 2021
Plaats: De Lier

In dankbare herinnering

Op 28 oktober is, voorzien van het H. Sacrament der zieken, van ons heengegaan mevrouw Jeannetta Catharina van den Berg – van der Gaag in de leeftijd van 89 jaar. De afgelopen jaren werd zij liefdevol verzorgd in huize Frankenland in Schiedam. Nettie is geboren en getogen in Delft en groeide op in een groot gezin dat 13 kinderen heeft geteld. Nettie was de één na jongste en de laatst levende. Op dansles ontmoette zij Piet van den Berg uit De Lier.
Op 13 augustus 1958 traden zij in het huwelijk en verhuisde Nettie naar De Lier.
Binnen zes jaar werden er 5 kinderen geboren, twee jongens en drie meisjes.
Altijd stond Nettie zorgzaam klaar voor haar man Piet en hun kinderen Ton, José, Monica, Magda en André. Met naald en draad was zij heel handig en maakte zelf kleding. Zij had een druk leven, maar zij bleef altijd kalm en opgewekt en wist een gezellige en warme sfeer te scheppen. Zij had veel aandacht voor haar kinderen en leefde zeer met hen mee, ook toen zij volwassen werden en het ouderlijk huis verlieten om een eigen bestaan op te bouwen. Nettie was heel gastvrij en kon genieten van samenzijn, een spelletje doen of een uitstapje maken. Piet en Nettie hadden een passie voor de natuur en trokken graag de wandelschoenen aan. Vroeger gingen de kinderen mee, bv. naar de Veluwe of de duinen.
Samen maakte Piet en Nettie ook graag mooie fietstochten.
Toen Piet met pensioen was, maakten zij samen vrijwel elke middag een wandeling door of rondom De Lier. Ook was Nettie muzikaal en is zij lid geweest van het zangkoor. Met elkaar hebben zij genoten van mooie reizen en vakanties binnen en buiten Europa. Als oma was zij trots op haar 7 kleinkinderen. Zij vond het fijn om hen te ontmoeten en te verwennen en vond het ook heel bijzonder om overgrootmoeder te zijn. Piet en Nettie waren trouwe parochianen en gingen graag naar de kerk. Een grote steun is zij geweest voor haar dochters toen zij heel jong weduwe werden.
De laatste jaren waren er zorgen om de gezondheid van Piet. Nettie was hem tot grote steun. Op 13 maart 2015 is hij overleden.  Zij heeft Piet zeer gemist, maar probeerde toch het leven weer positief op te pakken.
Helaas gingen de laatste jaren haar geestelijke en lichamelijke krachten achteruit.
Gelukkig bleef de herkenning en kon zij nog genieten van het bezoek en de gewone dingen van elke dag. Haar karakteristieke glimlach is tot het einde gebleven.
Moge zij nu, na een leven vervuld met onvoorwaardelijke liefde, rusten in vrede. De uitvaart heeft plaats gevonden op 3 november in de Lierse parochiekerk. Wij wensen haar gezin en familie troost en vrede toe bij het dragen van het gemis.

pastoor J. Steenvoorden

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Hoek van Holland

Het is beter uw eigen toekomst te creëren dan dat een ander het voor u doet.