Johannes Gerardus Vijverberg

Geboren: 24 juli 1937
Overleden: 10 november 2021
Plaats: Monster

In dankbare herinnering

Jan werd in 1937 in Maasland geboren. Bij de scouting leerde hij Bernardine kennen. Heel zijn leven bleef hij gek op haar. Ze trouwden en stichtten een gezin. Tuinen was niets voor hem, dus volgde hij een technische opleiding en werd elektricien. Na eerst jarenlang als zelfstandige te hebben gewerkt, vond hij een baan bij Kuyvenhoven.
De dood van zoon Luc was voor Jan en Bernardine een groot drama. Hun geloof bood steun en Jan vertrouwde erop dat Luc bij Onze Lieve Heer was geroepen.
De levensinstelling van Jan, zijn passie en drive stonden in het teken van naastenliefde. Hij stond zijn mannetje om er te zijn voor anderen:  hen eten en drinken te geven, om het voor vreemdelingen op te nemen, om voedsel, medicijnen en kleding te vervoeren naar armen in Albanië en Kosovo. En hij deed het niet voor zichzelf. Hij werd er wél gelukkig van als het goed terecht kwam en mensen dankbaar en blij waren!
Door deze werken van barmhartigheid heeft hij vele anderen geholpen. Ook de parochie kon altijd een beroep op hem doen. Jan zei nooit ‘nee’ als iemand iets vroeg. Hij was goed in klussen en je hoorde hem met enige regelmaat fluitend bezig. Hij was niet voor niets onderscheiden met de erepenning van de H. Machutusparochie.
Jan was niet iemand die oordeelde over anderen, maar mensen waardeerde zoals ze waren. Ook als ze zich een beetje anders gedroegen. Hij keek onbevooroordeeld de wereld in. Hij probeerde positief in het leven te staan en viel op door zijn liefdevolle gave om het goede te zien.  Mogen wij hem zó herinneren én navolgen. Want, met die liefde zijn we van eeuwigheidswaarde, voor God en voor elkaar.

diaken Walther Burgering 

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Kwintsheul

U hoeft geen ander mens te worden om dingen eens anders aan te pakken.