Johannes Wilhelmus Maria van Rijn

Geboren: 22 juli 1955
Overleden: 29 oktober 2021
Plaats: Wateringen

In dankbare herinnering

Jan werd geboren in Leiden als vijfde kind van Wim en Mien van Rijn. Hij had van jongs af aan belangstelling voor werken met hout en ook zijn vader die bouwkundige was zal hem zeker geïnspireerd hebben om ook uiteindelijk die richting in te slaan.
Jan, die tamboer was bij de Rijswijkse Harmonie ontmoette Joke, die majorette was bij de Phoenix. In 1979 trouwden ze en hadden in Rozenburg een heerlijke tijd. Hun kinderen Mariska en Wilco werden geboren. Tien jaar later vestigden zij zich Wateringen en ze werden actief in de wijkvereniging. Jan ontving voor de Westlandstek voor de 20 jaar dat hij voorzitter was. Zo zette hij zich met hart en ziel ook in voor het behoud van zwembad ‘De Waterman’. Het leven bruiste in en om het gezin en ze genoten van hun vakanties.
Drie jaar geleden kreeg Jan te horen dat hij ongeneeslijk ziek was. Wat een klap. Ik ontmoette hem in het ziekenhuis, waar ik mijn vriendin vergezelde bij de bezoeken aan haar oncoloog.
Jan wilde nog dolgraag met zijn hele gezin naar Gran Canaria. Binnen drie weken zaten ze met zijn allen in het vliegtuig. Een onvergetelijke gebeurtenis was dat. Uiteindelijk heeft Jan er alles aan gedaan om zo lang mogelijk op een acceptabele manier te mogen leven, maar het laatste half jaar was wel heel zwaar. Joke heeft hem als een lieve trouwe engel dag in dag uit bijgestaan. Toen dat te zwaar werd, werd het hospice in Naaldwijk zijn laatste toevluchtsoord. Voor de mensen daar, niets dan lof. Op de dag dat ik hem zou bezoeken kreeg ik ’s ochtends een telefoontje van Joke….. het was gedaan…..
Door de coronaperikelen kon Jan niet meer naar de kerk, waar hij samen met Joke zelden een viering miste waar Beatween zong.  Wat een troost dat zij nu voor de laatste keer konden zingen, toen we hem in een dankviering om zijn leven aan God toevertrouwden.
Lieve Jan, hartelijk dank voor wie je was én blijven zal. A Dieu.

Marie-Thérèse van de Loo, p.w.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van De Lier

Zing elke dag minstens één lied. Zachtjes mag ook.