Jozina Beatrix Verbeek-Ruigrok

Geboren: 16 oktober 1934
Overleden: 10 oktober 2021
Plaats: Naaldwijk

In dankbare herinnering

Op 10 oktober is, voorzien van het H. Sacrament der zieken, overleden mevrouw Jozina Beatrix Verbeek-Ruigrok in de leeftijd van 87 jaar. Jos groeide op in en rond de oude boerderij van de Vlietwoning. Het gezin telde 15 kinderen.
Na de lagere school ging zij aan de slag in het huishoudelijk werk, als dienstmeisje voor dag en nacht. Zij miste de warmte en gezelligheid van het gezin. Later ging zij bij de familie van Paassen aan het werk met wie zij altijd een fijn contact heeft gehouden. Nadat Jos op 9 januari 1957 in het huwelijk was getreden met Piet Verbeek, verhuisde zij naar de Groeneweg. Samen hebben Piet en Jos met hard werken in de tuin een goed bestaan opgebouwd. Eerst werden er vooral druiven en groente gekweekt, later kwam de sierteelt. Jos werkte volop mee. Vele bossen bloemen zijn door haar handen gegaan en elke dag zorgde zij voor de koffie. Jos was in het bedrijf de verbindende factor en kon goed met de medewerkers omgaan. Natuurlijk hebben zij de ups en downs van de tuinbouw ook meegemaakt. Maar Jos bleef altijd positief en was een echte doorzetter. In huis en tuin wist zij alles prima te verzorgen. Als moeder van Ada, Carla en Theo leefde zij zeer met haar kinderen mee. Hoeveel werk zij had ook had, al zij thuiskwamen uit school, dan maakte zij tijd voor een warme ontmoeting en een goed gesprek.
Het boerenbloed, van huis uit meegekregen, stroomde nog steeds door haar aderen. Jos was een grote dierenvriend, zorgde goed voor haar kippen en konijnen en timmerde zelf de hokken! Ook hield zij met liefde haar groente- en bloementuin bij. Jos was honkvast, Piet ging meer op pad, vaak op de fiets, zeker toen Theo de leiding van het bedrijf overnam en er een periode met meer vrije tijd aanbrak. De familie Ruigrok is zeer met Westlandia verbonden, waar Piet jarenlang keeper is geweest en Theo ook op hoog niveau heeft gevoetbald en nog steeds actief is. Elk jaar ging het gezin op vakantie naar een boerderij in Twente. Later hebben Piet en Jos ook mooie vakanties en reizen gemaakt binnen en buiten Europa. Ook met haar kinderen heeft zij leuke uitstapjes gemaakt. Jos hield van gezelligheid en ontmoeting. Trouw onderhield zij de contacten met haar familie.
Altijd stond de deur gastvrij open. Als oma was zij trots op haar drie kleinzoons. Dennis is dicht bij opa en oma aan de Groeneweg opgegroeid en was bij hen kind aan huis. De laatste jaren werd zij steeds meer vergeetachtig en had zij meer zorg nodig. Op 13 oktober 2015 is haar goede man Piet, haar steun en toeverlaat, plotseling overleden. De laatste periode werd zij liefdevol verzorgd in de Rozenhof. Nu is zij, na een kortstondig stervensproces, haar Schepper tegemoet gegaan, in wiens mooie schepping zij met veel liefde heeft geleefd en gewerkt. Moge zij rusten in vrede. De uitvaart heeft plaatsgevonden op 15 oktober in de Adrianuskerk.

Pastoor J. Steenvoorden

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van ’s-Gravenzande

Liefde is geen zelfstandig naamwoord maar een werkwoord.