Maria Cornelia Flaton - Roessen

Geboren: 27 maart 1937
Overleden: 12 november 2021
Plaats: Naaldwijk

In dankbare herinnering

Alleen de liefde maakt je van waarde. Liefde bepaalt de klank en de zuiverheid. Liefde bepaalt of je iets betekent voor een ander. Geven en delen is goed. Jezelf geven een deugd. Niet wat iemand heeft, kan of doet bepaalt wie zij is, maar de liefde bepaalt wie wij uiteindelijk zijn.
Bij het laatste afscheid van Riet lazen we over de liefde, uit 1 Korinthe 13. Haar levensinstelling herkenden we in Paulus’ woorden. We horen hoe ze geliefd was, zich geliefd wist door haar veel te vroeg overleden man Kees, het gezin en de kinderen. Geliefd door God.
Liefde maakte alles wat zij deed van wáárde. Riet kende een soms moeilijk, maar vreugdevol en zorgzaam leven. Ze zorgde voor haar kinderen, haar man, haar schoondochters, haar kleinkinderen en voor andere naasten die over de vloer kwamen. Ze bezat wat ze noemen: wegcijferende liefde. De apostel Paulus zegt hierover: “Die liefde is geduldig en vol goedheid. Zoekt zichzelf niet, maar zoekt het goede voor de ander. Zij praalt niet en beeldt zich niets in.”
Als de liefde van je leven overlijdt, ben je nooit meer dezelfde. Riet heeft daardoor 29 jaar geworsteld met het gemis van haar Kees. Ze droeg heel lang een kettinkje met de symbolen van Geloof, Hoop en Liefde om haar nek. Geloof, hoop en liefde, maar de liefde was het grootste. Dat maakte haar van eeuwige waarde: voor God en voor elkaar.
Moge zij – verenigd met haar echtgenoot Kees- rusten in vrede.

diaken Walther Burgering 

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Hoek van Holland

Het is beter uw eigen toekomst te creëren dan dat een ander het voor u doet.