Maria Helena Petronella Zuidgeest-Grootscholten

Geboren: 23 november 1932
Overleden: 7 december 2021
Plaats: Monster

In dankbare herinnering

Riet kwam als oudste dochter in 1932 in de Emmastraat in Monster ter wereld. In het gezin met 10 kinderen moest zij meehelpen in het omvangrijke huishouden. Haar wens om door te leren, ging daardoor niet in vervulling. Het gezin had haar nodig.
Op latere leeftijd leerde zij Martien kennen en zij trouwden in 1958, stichtten een gezin met 6 kinderen. Het huwelijk zou meer dan 50 jaar duren.
Helpen op de tuin was gewoon. Op vakantie gaan was er niet bij, maar dagjes uit naar de Brielse Maas konden wel. Verdere ontspanning was er in de kaart- en breiclub, het vrouwengilde en het wekelijkse zwembaduurtje.  Toen de kinderen uit huis waren, trouwden en kinderen kregen, kon ze enorm genieten van de kleinkinderen. Ze hield van gezelligheid en spelletjes doen, was fanatiek en direct.
Riet was een gelovige vrouw, en waarschijnlijk putte zijn kracht uit haar geloof in moeilijke situaties, zoals het verlies van haar zus…. Ze sprak er niet over, maar het maakte het leven voor haar er niet makkelijker op. Ook het plotseling overlijden van haar man Martien was voor haar een zware klap. Ze woonden pas 4 jaar in Masemude. Maar dapper en sterk bleef ze zich vermannen. 
Bijna twee jaar geleden werd ze ziek.  Dat was niets voor haar: hulpbehoevend worden. Ze was liever zélf degene die de regie had. Daarom wilde ze onlangs nog in haar eigen huis haar 89ste verjaardag vieren. En dat lukte. Daarna ging ze naar het hospice, waar ze met liefde verzorgd is en de aandacht kreeg die ze dubbel en dwars verdiende.    
Toeval of niet. Het afscheid van Riet op 14 december was op precies dezelfde dag als 9 jaar geleden toen van haar man Martien afscheid werd genomen. Moge zij – weer samen- rusten in vrede.

diaken Walther Burgering   
 

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Poeldijk

Zing elke dag minstens één lied. Zachtjes mag ook.