Maurice Hendrikus Theodorus Johannes Heemskerk

Geboren: 10 januari 1972
Overleden: 23 december 2021
Plaats: Naaldwijk

In dankbare herinnering

Op 23 december is Maurice Hendrikus Theodorus Johannes Heemskerk overleden in de leeftijd van 49 jaar. Zoon van Henk en Margriet en broer van Julian en Jeroen. Hij groeide op in de ruimte van de liefde en warmte van het gezin. Omdat Maurice moest leven met beperkingen had hij extra zorg nodig.
Hij was altijd blij, opgeruimd en vrolijk en wilde zoveel mogelijk dingen zelf doen. Hij had een passie voor sport, voetbalde, evenals zijn broers en was een fan van Ajax. Sporten deed hij ook bij Myosotis, zoals zwemmen. Maurice was fit, graag in beweging en eigenlijk nooit ziek. Hij speelde vaak met de kinderen uit de buurt buiten en zij kenden Maurice allemaal. Jarenlang is Maurice werkzaam geweest bij Patijnenburg. Van daaruit werd hij gedetacheerd bij de JUMBO in Naaldwijk. Maurice deed zijn werk met heel veel plezier. Serieus vervulde hij zijn taken en hij was zeer klantvriendelijk. Met zijn eenvoud en blijde uitstraling was hij een bekend gezicht in de supermarkt. Graag ging Maurice op vakantie. Met het gezin op wintersport en in de zomer. Toen hij ouder werd, ging hij alleen met groepsreizen mee, maakte makkelijk contact en heeft veel van Europa gezien. In oktober 2020 werd hij getroffen door een herseninfarct. Omdat hij halfzijdig verlamd was geraakt, kom hij niet meer in zijn woongroep blijven. Daarom verhuisde Maurice een jaar geleden naar het Westerhonk in Monster. Ondanks de beperkingen waar hij mee moest leven, hoorde je hem niet klagen. Hij bleef de opgeruimde en spontane Maurice. Al snel bouwde hij een goede band op met zijn medebewoners en de verzorging. Hij was blij met bezoek en ging graag met de rolstoel naar buiten. Zijn ouders hebben zich met hart en ziel voor zijn welzijn ingezet. Al heel lang zet Margriet zich in voor de oudervereniging, eerst de VOGG, nu Kansplus. Elke jaar wordt er een paasviering georganiseerd op 2e paasdag, waarin de kinderen/jongeren met beperkingen/mogelijkheden het paasverhaal spelen. Zelf ben ik ook vaak in deze viering voorgegaan. Maurice heeft in het spelen van het paasverhaal ook vaak een rol vervuld. Vlak voor Kerstmis werd Maurice opnieuw getroffen door een herseninfarct. Na spannende dagen in het ziekenhuis is hij nu de Heer tegemoet gegaan. Op 10 januari dit jaar zou Maurice 50 jaar zijn geworden. Hij keek zo naar het feest uit, dat door corona al niet door zou kunnen gaan. Maar het plotselinge overlijden van Maurice heeft ons zéér overvallen. Dat hij rust heeft gevonden, daar kunnen wij vrede mee hebben. Maar heel groot is het verdriet om het gemis.
Wij hebben afscheid van hem genomen in een viering van Woord en Gebed in de aula van de Zandhaver op 30 december j.l., met dankbare herinneringen die wij in onze harten zullen bewaren. En met de muziek waar Maurice van hield: ‘Wij zijn twee vrienden, jij en ik.’ Wij wensen Henk en Margriet en hun gezin, zijn familie, medebewoners en vrienden veel sterkte toe in de komende tijd.

Pastoor J. Steenvoorden

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Hoek van Holland

U hoeft geen ander mens te worden om dingen eens anders aan te pakken.