Sophia Wilhelmina Antonia van Ruijven-de Koning

Geboren: 13 juni 1931
Overleden: 1 oktober 2021
Plaats: Wateringen

In dankbare herinnering

Sophie werd geboren in Veur, dat later op zou gaan in Leidschendam. Ze was het derde kind in een rij van acht kinderen. Ze groeide op in een tuindersgezin. Ze hielp in de huishouding en bij haar vader in de tuin. Later ging ze naar de katholieke huishoudschool in Leiden.
Daarna werkte ze bij diverse families in de huishouding. Op een feestje leerde ze Cor kennen. Hij was tuinder aan het Oosteinde. Ze zijn getrouwd in 1951. Ze woonden in, in het huis van de oma van Cor.
In de loop der jaren werden Cor, Wilma, Ria, Leo en Richard geboren. Sophie was een echte moeder in het gezin. Ze zette de kinderen aan om te helpen in de tuin.
In 1986 ging het bedrijf over naar zoon Cor. Sophie bleef hem helpen met het werk in de tuin.
Sophie ging bij VELO koffie schenken bij de senioren. Ook heeft ze veel geklaverjast, was ze lid van het Vrouwengilde en was ze actief in het groepje van de missie naaikring. Verder hield ze veel van haken. De laatste 10 – 15 jaren heeft ze getobd met haar gezondheid.
In 2020 gingen Sophie en Cor wonen in de Ark. Op 1 oktober is ze dan overleden in de leeftijd van 90 jaar.
We denken terug aan iemand die heel dienstbaar, heel behulpzaam en heel zorgzaam was. Ze heeft veel mensen geholpen. Dat gaf haar veel voldoening, ze genoot er van.
Ze kon veel kracht en steun halen uit haar geloof. Lourdes, de H. Maria en Lourdes-water, die waren belangrijk voor haar.

Moge ze nu bij God de Heer in vrede rusten.

Pastor Kwee.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Kwintsheul

Zing elke dag minstens één lied. Zachtjes mag ook.