Theodora Cornelia Sosef-van Schie

Geboren: 26 november 1932
Overleden: 17 oktober 2021
Plaats: Naaldwijk

In dankbare herinnering

Op 17 oktober is plotseling overleden mevrouw Theodora Cornelia Sosef-van Schie in de leeftijd van 88 jaar. Vele jaren heeft zij met haar man Paul aan de Geestweg gewoond, waar het gezinsleven nauw verbonden was met het sproeibedrijf. Na het overlijden van haar echtgenoot in 2015 is Dora verhuisd naar de Johanneshof waar zij met veel plezier woonde en fijne contacten met haar buurtjes onderhield. Nog zo helder van geest. Nog zoveel te doen. Nog zo geliefd. Abrupt is er een einde gekomen aan haar leven hier op aarde. Er was geen afscheid, geen laatste woord, geheel onverwacht is zij heengegaan.
Dora is geboren en getogen in Honselersdijk en groeide op in een gezin van 14 kinderen, waarvan zij het 12e kind was. Op 8 september 1954 is Dora getrouwd en verhuisde naar Naaldwijk. Zij was betrokken bij de opbouw van het bedrijf. Hoeveel overalls zal zij niet hebben gewassen? Hoeveel koffie gezet? Hoeveel telefoontjes opgenomen? Haar eerste taak was natuurlijk de zorg voor het huishouden en de kinderen. Dora was een liefdevolle en zorgzame moeder voor Paul, Wilma, Jacqueline, Marcel en Monique. Zij wist het thuis gezellig te maken. Marcel had een bijzonder plekje in haar hart en zij gaf hem speciale zorg en aandacht. Voetbal nam een belangrijke plaats in binnen het gezinsleven, waarbij Westlandia en Feijenoord favoriet waren. Verjaardagen en jubilea werden altijd mooi gevierd.
Het kaartspel was haar lief, met name klaverjassen. Dora was een uitstekende gastvrouw, niemand kwam bij haar iets tekort. Fijne contacten onderhield zij met haar familie, vriendinnen en buren van de Geestweg, met wie zij vaak voetbal heeft gekeken bij het EK en WK. Dora was de trotse oma van 10 kleinkinderen en ze volgde hen met warme belangstelling. Ook mocht zij 7 achterkleinkinderen in haar armen sluiten en zijn er nog twee op komst. De vrijdag voor haar overlijden is zij nog op bezoek geweest bij haar pasgeboren achterkleinzoon Frenkie. Twee dagen later is zij, in de stilte van de nacht, de Heer tegemoet gegaan. Na een lang leven met goede en kwade dagen heeft zij nu rust gevonden. Zij blijft ons in herinnering als een sterke, opgewekte en moedige vrouw. Wij hebben afscheid van haar genomen in een Viering van Woord en Gebed in Crematorium Ockenburgh op 23 oktober. Wij wensen het gezin en de familie sterkte toe bij het dragen van het gemis.

Pastoor J. Steenvoorden

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Monster

Liefde is geen zelfstandig naamwoord maar een werkwoord.