Benefietconcert voor Oekraïne

27 maart 2022 - Algemeen federatie nieuws, De Lier, 's-Gravenzande, Hoek van Holland / Heenweg, Honselersdijk, Kwintsheul, Maasdijk, Monster, Naaldwijk, Poeldijk, Wateringen

Het Haagse Oeral Kozakkenkoor onder leiding van Gregor Bak geeft op zondag 3 april een benefietconcert voor Oekraïne in de Sint-Adrianuskerk te Naaldwijk. Het benefietconcert begint om 14.00 uur en zal tot ca. 15.20 uur duren. De kerk is open om 13.15 uur en de toegangsprijs is € 15,00 alleen contant aan de deur te voldoen.
De gehele opbrengst zal ten goede komen aan Giro 555 ten bate van de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. Ook bestaat er de mogelijkheid om in de kerk aanvullend te doneren.

De oorlog gaat de vierde week al in. De beelden van radeloze mensen op de vlucht en kapot geschoten steden staat ons op het netvlies geschreven. Juist nu willen wij de liederen, die miljoenen Oekraïners in het verleden tot steun zijn geweest, zingen. Het koor tracht de kracht, die van de liturgische gezangen uitgaat, als een bede voor de kinderen, vrouwen en mannen ten gehore te brengen.  
Het Haags Oeral Kozakkenkoor werd in 1924 in Parijs heropgericht, waarna het in 1974 in Nederland is voortgezet. Het koor bestaat in Europa dus al bijna 100 jaar, waarvan bijna een halve eeuw in Nederland.

Onder bekwame leiding heeft het Haags Oeral Kozakkenkoor zich ontwikkeld tot een koor van het hoogste niveau. De zangers zijn in staat fluisterzacht en toch volkomen dragend te zingen. Ook kunnen zij grote zangkracht ontwikkelen zonder dat daarbij ook maar de minste verruwing ontstaat.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Poeldijk

Het ontkennen van problemen is een vorm van zelfbedrog die elke persoonlijke groei onmogelijk maakt.