Bericht naar aanleiding van persconferentie 18 december

19 december 2021 - Algemeen federatie nieuws

Gisteravond, zaterdag 18 december, heeft het kabinet een strenge totale lockdown afgekondigd met ingang van zondag 19 december 05.00 uur. Deze lockdown duurt in ieder geval tot en met vrijdag 14 januari 2022.

Welke uitwerking c.q gevolgen deze lockdown heeft ten aanzien van het openblijven van de kerken en het houden van vieringen, is op dit moment niet bekend. De verwachting is dat de Nederlandse Bisschoppenconferentie zo spoedig mogelijk met een bericht zullen komen. Op dit moment blijven de huidige voorschriften over veilige afstand, placeren, handen wassen en de andere basisregels van toepassing. In afwachting van een bericht van de Nederlandse Bisschoppen gaan de vieringen op zondag 19 december 'gewoon' door.

Wat op dit moment bij de parochies wel bekend is, is dat tot en met oudejaarsdag er geen avondvieringen of bijeenkomsten na vijf uur ’s middags mogen plaatsvinden. Daarom is er voor gekozen om op 24 en 31 december in enkele kerken van onze federatie een viering te houden ’s middags om half vier.

Voor de kerstvieringen op 24 en 25 december moet er gereserveerd worden. Gezien de onzekerheid over wat de Nederlandse bisschoppen gaan besluiten, is er voor gekozen om het reserveringsformulier niet op zondag 19 december maar op dinsdagmiddag 21 december vanaf 12.00 uur open te stellen. Hopelijk hebben de parochies dan nieuws van de bisschoppen gekregen.

Alle informatie over de vieringen met Kerstmis en oudejaarsdag en het laatste nieuws over welke maatregelen gaan gelden, kunt u vinden op onze website en in de digitale nieuwsbrief.

Wilt u direct een nieuwsbrief ontvangen wanneer er sprake is van een aanpassing van de coronamaatregelen in onze R.-K. Kerken, neem dan nu een gratis abonnement op de Nieuwsbrief RK Westland.
Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van ’s-Gravenzande

Omstandigheden maken de mens niet; ze onthullen wie hij is.