• rkWestland
  • > Nieuws
  • > Bisschoppen NL bereiden zich voor op aanscherping coronamaatregelen

Bisschoppen NL bereiden zich voor op aanscherping coronamaatregelen

05 november 2021 - Algemeen federatie nieuws

De rooms-katholieken bisschoppen van Nederland bereiden zich voor op een verdere aanscherping van de coronamaatregelen. Ze vragen kerkgangers om morgen en overmorgen (hoogfeest van Sint-Willibrord) in elk geval voldoende afstand te houden tot elkaar. Dat heeft het secretariaat van de Nederlandse kerkprovincie vandaag laten weten.

Het Interkerkelijk Contact in Overheidszaken (CIO), dat 29 christelijke kerken en twee joodse genootschappen vertegenwoordigt, adviseert nadrukkelijk het dragen van een mondkapje bij bewegingen in de kerk.

Kerken zijn uitgezonderd van de weer geldende mondkapjesplicht in publieke binnenruimtes. Het CIO vindt een mondkapje echter wel raadzaam bij binnenkomst van en vertrek uit de kerk en bij het lopen door de kerk. Kerkgangers moeten trouwens zo veel mogelijk blijven zitten op een aangewezen plek. Voor koorrepetities is een coronatoegangsbewijs verplicht. Dat geldt dus ook voor kerkkoren, aldus het CIO. Voor zingen tijden een kerkdienst is zo'n bewijs niet verplicht.

Het CIO benadrukt nog eens dat kerken niet de grenzen van de mogelijkheden moeten opzoeken. De indeling van de kerk is leidend en er moet voor iedereen een vaste zitplaats op voldoende afstand van elkaar zijn.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Poeldijk

Omstandigheden maken de mens niet; ze onthullen wie hij is.