Diaken Dits op tournee bij afscheid

07 maart 2022 - Algemeen federatie nieuws

Vorig jaar heeft diaken Ronald Dits aangekondigd om in mei van dit jaar onze parochiefederatie te gaan verlaten. Hij is dan 13 ½ jaar werkzaam geweest in het Westland en Hoek van Holland. Vorig jaar hebben wij zijn jubileum gevierd met een viering in de St. Adrianus kerk in Naaldwijk met aansluitend een walk through, waarbij men diaken Dits en zijn vrouw konden feliciteren.

Het afscheid zal, net als zoveel andere vieringen en gebeurtenissen de afgelopen twee jaren, iets anders zijn dan anders. Diaken Dits heeft aangegeven om zoveel mogelijk parochianen te willen ontmoeten in hun eigen omgeving, het kerkgebouw. Hoe de afscheidstournee precies ingevuld gaat worden, zal binnenkort bekend gemaakt worden.

Komende zomer gaan diaken Dits en zijn vrouw de mooie reis naar de Meteora kloosters in Griekenland maken die hij vorig jaar met zijn jubileum heeft gekregen. Voor zijn afscheid wilde diaken Dits iets anders. Voor deze gelegenheid zou hij voor een goed doel willen sparen. Het goede doel waarvoor hij heeft gekozen is een diaconaal project van de Franciscanen onder de noemer: ‘Franciscus helpt’. In Libanon is nu een grote sociale en economische crisis. Pater Quirico werkt in Tripoli waar een groep kinderen niet naar school kan, door geldgebrek. De bijdrage is bestemd voor schoolgeld. Tijdens de tournee zal in de kerken een verzamel box zijn, waarin alle afscheidskaarten en gaven verzameld worden.

Parochiefederatie Sint Franciscus, tussen duin en tuin
Peter Zuidgeest, voorzitter

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van De Lier

Omstandigheden maken de mens niet; ze onthullen wie hij is.