Een inspirerende week in Taizé (Frankrijk) !

30 december 2021 - Algemeen federatie nieuws

Voor alle jonge mensen in het Westland gaan we een reis organiseren naar Taizé. De broeders van Taizé ontvangen jaarlijks duizenden jongeren van 15 tot 28 jaar die samenkomen om elkaar te ontmoeten, samen te praten, te zingen en te bidden. Er komen jongeren uit alle landen van de wereld en de voertaal is soms NL, soms Engels.
De hele week (8 dagen) zijn er ontmoetingen, gesprekken en discussies met jongeren van jouw leeftijd. Thema’s als vrede, samenwerking, huwelijk, discriminatie en uitsluiting kunnen langskomen en meer …!
Er zijn vieringen en er wordt gezongen en ’s avonds zijn er kampvuren met muziek. Kijk ook eens op Taize

Als je (info wilt of) je wilt inschrijven dan stuur je een e-mail naar Taize@rkwestland.nl met daarin je naam, leeftijd, 06-nummer en geef je aan welke week je voorkeur heeft: de week van 23 juli (week 30), 30 juli (week 31) of 6 augustus (week 32) in 2022. Een week (8 dagen) loopt van zaterdag tot en met de zondag van het volgende weekend. Als je over een auto (en rijbewijs) beschikt horen we dat ook graag.
Alles is inclusief maaltijden en activiteiten, je slaapt in je eigen tent (alleen of met anderen). Het verblijf in Taizé kost 80 euro. Afhankelijk van hoeveel personen er meegaan, kost een retourtje (reiskosten) tussen de 80 en 120 euro per persoon. De week Taizé (8 dagen) kost dan in totaal tussen de 160 en 200 euro, all inclusive.

De inschrijving staat open voor iedereen. Het maakt niet uit of je wel of geen religie hebt. Wil je mee naar Taizé? Kies je week uit en schrijf je in!

Het leven in Taizé: video

Deze video van 15 minuten vertelt kort het verhaal van Taizé en gaat dan verder in op de wekelijkse jongerenontmoetingen.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van ’s-Gravenzande

Omstandigheden maken de mens niet; ze onthullen wie hij is.