Gebedsleiders bij uitvaarten

30 maart 2022 - Algemeen federatie nieuws

Binnen onze parochiefederatie zijn er een aantal gebedsleiders die een avondwake kunnen verzorgen. Helaas neemt het aantal avondwaken de laatste jaren sterk af. Het gebeurd nog maar zelden dat er door de familie van een overledene voor een avondwake wordt gekozen.

Per mei 2022 bestaat het pastorale team nog uit vier leden. Het zou kunnen voorkomen dat zij alle vier niet beschikbaar zijn om voor te gaan in een uitvaartviering. Dit kan zijn vanwege verlof of andere afspraken in die week. Als pastoraal team zijn wij blij dat er zes gebedsleiders bereid zijn om ook daadwerkelijk in een uitvaartviering voor te gaan. Deze gebedsleiders zullen, net als bij alle andere meldingen van een overlijden, gevraagd worden door de secretaresse van de parochiefederatie om voor te gaan bij een uitvaartviering.

Als een gebedsleider voorgaat in een uitvaartviering, blijft het een kerkelijke uitvaart, dus met alle kerkelijke rituelen rond een uitvaart. Het zullen gebedsvieringen zijn waardoor de familie ook meer eigen inbreng kan hebben in de viering. De zes gebedsleiders hebben om voor te gaan in een uitvaartviering een gedegen opleiding gehad van diaken Burgering en pastoraal werker Geelen.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Hoek van Holland

Elkaar kennen wil niet zeggen alles van elkaar weten, maar met vertrouwen in elkaar geloven.