Helemaal beschikbaar voor de parochie

13 mei 2020 - Algemeen federatie nieuws

Ruim twee jaar geleden mocht ik Marie-Therèse van de Loo in het pastoraal team van onze parochiefederatie opvolgen en werd mijn regio de parochiekerken van Kwintsheul en Wateringen. Naast deze halftime functie werkte ik de andere helft van mijn tijd in het studentenpastoraat in Leiden. Deze combinatie vond ik sinds het vertrek van pastor Straathof, september 2019, zwaar worden en niet gezond om lange tijd vol te houden.
Eind januari heb ik daarom in een gesprek met de bisschop aangegeven dat mijn voorkeur was om op één werkplek te gaan werken. In goed overleg heeft hij besloten mij vanaf 1 juli aanstaande fulltime te benoemen in onze parochiefederatie Sint Franciscus, tussen duin en tuin, en het studentenpastoraat in Leiden te verlaten. Hier ben ik -hoewel ik de studenten vreselijk ga missen- heel blij mee.

Jongeren
Door de fulltime aanwezigheid in kan ik me meer dan voorheen focussen op het voorgaan in vieringen, doopvieringen, huwelijksvieringen en uitvaarten, het bezoeken van mensen en het begeleiden van werkgroepen in regio Noord. De laatste jaren was ik al beschikbaar voor het jongerenpastoraat in de federatie, dat zal ik de komende tijd nog meer zijn. Bij het Platform Jeugd en Jongeren, de tienergroep Rock Solid, Corbulo en de RKJ-avonden. Daarnaast blijf ik me inzetten voor diaconale situaties en voor de Missie, Ontwikkelings- en Vredesvraagstukken (MOV).

Gemeenschapsvorming
In overleg met het bestuur van de St. Elisabethparochie wil ik bekijken of we meer (en anders, missionair?) pastorale inzet in het Wateringse Veld kunnen realiseren. Ook zou ik meer tijd en aandacht willen besteden aan ouders van eerstecommunicanten en vormelingen. En collega Els Geelen en ik hebben – namens het pastoraal team - een project in voorbereiding met het doel parochianen bij elkaar te brengen om de afgelopen coronacrisistijd met elkaar te verwerken: wat heeft het met ons gedaan en misschien ook wel opgeleverd? Allemaal gemeenschapsvormende activiteiten.   

Met hart en ziel
Voorlopig liggen er genoeg uitdagingen op ons te wachten. Ik zal me hier met hart en ziel aan verbinden in open aansluiting op alle actieve mensen in onze Westlandse katholieke kerk. Want kerk opbouwen doen we samen: voor God, voor elkaar en voor de samenleving.
Moge Gods Geest en de inspiratie van Jezus Christus ons hierin blijvend vergezellen.

Diaken Walther Burgering

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Naaldwijk

Elkaar kennen wil niet zeggen alles van elkaar weten, maar met vertrouwen in elkaar geloven.