Houd goede moed!

24 april 2020 - Algemeen federatie nieuws

“Hou vol!” zei de minister-president. Wat is nodig in crisistijd? Bijvoorbeeld standvastigheid. Ook naastenliefde. Als je een supermarkt binnenkomt, staat er de tekst ‘Wees lief voor de supermarktmedewerker.’ Kon je je een jaar geleden zo’n tekst voorstellen? Wat is nodig in crisistijd? Standvastigheid, naastenliefde, trouw, geduld en ook moed.

Wat is moed? Het woordenboek zegt: onverschrokkenheid in moeilijkheden en gevaren. Een predikant schreef eens dat je twee vormen van moed kan herkennen: lef tonen en een lange adem hebben.

Moed hebben wordt van ons gevraagd. In de afgelopen tijd heb ik twee corona-patiënten bediend, de ziekenzalving gegeven. Natuurlijk, je doet het. Onder andere daarvoor ben je priester. Maar het is toch spannend. Je vraagt of er beschermende kleding of spullen geregeld worden. Je bent uiterst voorzichtig. Maar … je doet het wel. Het is een voorbeeld van moed in de betekenis van lef tonen. Het spannend vinden, maar het wel doen.

Moed in de zin van lange adem hebben, wordt van ons allen gevraagd. We willen zo graag dat de maatregelen verzacht worden, het duurt al zo lang …. Het is allemaal zwaar. Toch maar volhouden. Ik wens u allen goede moed!

Pastor I.M. Kwee

 

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Wateringen

Omstandigheden maken de mens niet; ze onthullen wie hij is.