Paasgroet pastoraal team

09 april 2020 - Algemeen federatie nieuws

Beste mensen,

We leven in ongekende tijden, dit hebben we nog nooit meegemaakt. We kunnen niet meer naar de kerk en in de veertigdagentijd is het al begonnen. We hebben de Goede Week niet kunnen vieren in onze vertrouwde kerk.

Maar toch wordt het Pasen
Paasfeest, de kerken zijn gesloten. Niet alleen hier in Westland en Hoek van Holland maar over de hele wereld. Dat hebben we nog nooit meegemaakt. Maar toch wordt het Pasen, een feest van hoop en van nieuw leven. Jezus heeft dood en duisternis overwonnen. Dat geeft ons kracht om staande te blijven, om er te zijn voor elkaar en op te komen voor wie het moeilijk hebben.

We denken aan de zieken, degene die een dierbare verloren hebben, of die die gebukt gaan onder een enorme onzekerheid in hun bedrijf of beroep. Het geloof draagt ons, God is met ons, in goede en kwade dagen.
Namens het pastoraal team en namens het federatiebestuur wil ik u en jou een Zalig Pasen toewensen. U en allen die u dierbaar zijn.

Tekst gaat onder video door


We vieren het Paasfeest in kleine kring in huis, uit veiligheidsoverwegingen. Preventiebeleid vraagt terughoudendheid, voorzichtigheid, veiligheid moet op de eerste plaats komen. Maar dat kan ons de vreugde van Pasen niet ontnemen.

Laten we omzien naar elkaar
Geloof, hoop en liefde verbinden ons met Christus, onze levende Heer. Hij wijst ons de goede weg door het leven, Hij heeft zijn leven voor ons gegeven op dat wij leven mogen ontvangen in overvloed. En daarom hoop ik ook dat hoop in uw harten mag leven en dat we elkaar ook hoop mogen geven door onze aandacht met name voor de mensen die misschien helemaal aan huis gekluisterd zijn. Denk ook aan de mensen in de verpleging- en verzorgingshuizen die geen bezoek kunnen ontvangen. Ja, laten we omzien naar elkaar

Pasen kunnen we niet in elkaars nabijheid vieren maar wel in verbondenheid met elkaar, ook dankzij de nieuwe media, ook dankzij de WOS uitzending op TV. Laten we er een Zalig Pasen van maken!
Laten we elkaar tot zegen zijn en laten we hopen en bidden dat de coronacrisis snel onder controle komt en dat we elkaar weer echt kunnen ontmoeten zoals we dat gewend zijn
Dat wens ik ons allen van harte toe.

Pastoor-moderator J.C.M. Steenvoorden

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Heenweg

Elkaar kennen wil niet zeggen alles van elkaar weten, maar met vertrouwen in elkaar geloven.