Pastorale team van de parochiefederatie uitgebreid

11 mei 2020 - Algemeen federatie nieuws

Na het vertrek van pastor Martien Straathof is de druk op de overige leden van het team behoorlijk toegenomen. Met minder menskracht moesten voor het grootste gedeelte dezelfde werkzaamheden gedaan worden. Ook de sluiting van de kerken i.v.m. de coronacrisis bracht daar geen verandering in. Als zaken niet meer automatisch gaan, vraagt het veel energie om nieuwe wegen te ontdekken.

We zijn dan ook verheugd dat we de energie in het pastorale team hebben kunnen uitbreiden door aan diaken Walther Burgering te vragen fulltime voor onze federatie beschikbaar te zijn. Nu werkt Walther voor de helft voor de federatie Sint Franciscus en hij is ook nog actief in het studentenpastoraat in Leiden. Per 1 juli 2020 beëindigt hij zijn werkzaamheden daar en is hij volledig voor de parochiefederatie beschikbaar. Nou ja, volledig …. binnen zijn werkzame uren natuurlijk. We zijn blij met deze stap en we bedanken ook het bisdom in dezen voor hun medewerking hieraan.

Diaken Walther Burgering zal in eerste instantie verantwoordelijk zijn voor het basispastoraat in regio Noord, de Elisabethparochie in Wateringen en de parochie van de H. Andreas in Kwintsheul.
We maken zo een goede stap voorwaarts.

Peter Zuidgeest,
voorzitter parochiefederatie Sint Franciscus, tussen duin en tuin

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Kwintsheul

Omstandigheden maken de mens niet; ze onthullen wie hij is.