Reserveren voor de weekendvieringen niet langer noodzakelijk

30 januari 2022 - Algemeen federatie nieuws

Het is niet noodzakelijk dat u reserveert voor een viering. De registratieplicht is komen te vervallen.
Bij vieringen die naar verwachting bezocht zullen worden door méér personen dan mogelijk is op anderhalve meter afstand, vragen we u zich aan te melden via de website. Deze vieringen worden op de website duidelijk vermeld.

Maximaal aantal kerkgangers
Per viering wordt het maximaal aantal aanwezigen bepaald door de grootte van het kerkgebouw. Dit geldt ook voor huwelijken en uitvaarten. Voor elk kerkgebouw wordt de maximale capaciteit vastgesteld, zodanig dat de aanwezigen op een onderlinge afstand van anderhalve meter kunnen zitten.

Volkszang, koren en koorrepetities
Volkszang is toegestaan. Koren mogen weer in volledige samenstelling zingen tijdens repetities, op voorwaarde dat zij de volgende regels hanteren:
•    1,5 meter afstand van elkaar en in zigzagopstelling
•    Ventileren en spuien van de ruimte blijft belangrijk
•    Bij klachten blijf je thuis!!!

Het is de bedoeling dat tijdens de vieringen de koren zich houden aan de vaste koorplek.
Als blijkt dat door de 1,5 meter afstand te houden het koor niet past op de vaste koorplek dan zal het koor met een afvaardiging van het koor moeten zingen tijdens de vieringen.

Verder gelden voor repetities die niet in de kerk plaatsvinden, de regels voor koorrepetities van de overheid. Dit betekent op dit moment dat wanneer een repetitie in een andere ruimte plaatsvind dan in de kerk men een coronatoegangsbewijs (CTB) en identiteitsbewijs dient te tonen. De verantwoordelijkheid van de controle van het coronatoegangsbewijs en identiteitsbewijs ligt bij het bestuur van het koor.

Om te kunnen deelnemen aan een liturgieviering is het noodzakelijk dat u geen klachten heeft zoals verkoudheid of verhoging. Mocht u deze klachten hebben, wordt u dringend verzocht thuis te blijven.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Maasdijk

Elkaar kennen wil niet zeggen alles van elkaar weten, maar met vertrouwen in elkaar geloven.