• rkWestland
  • > Nieuws
  • > Waarschuwing: parochies signaleren oplichtingspoging via whatsapp

Waarschuwing: parochies signaleren oplichtingspoging via whatsapp

08 november 2021 - Algemeen federatie nieuws

Er zijn online oplichters actief die onder de naam van leden van het pastoraal team proberen om parochianen en vrijwilligers geld afhandig te maken door middel van berichten op WhatsApp, SMS of e-mail. Het pastoraal team zal u nooit benaderen met het verzoek geld over te maken. U wordt allen dringend verzocht om berichtjes van deze aard meteen te verwijderen en niet op eventuele links te klikken. Neem bij twijfel contact op met het pastoraal team alvorens verdere actie te ondernemen. Mocht u twijfelen over de echtheid van een bericht dan kunt u terecht bij het federatiesecretariaat via info@rkwestland.nl of 06 51 47 75 80.

Screenshot_2021-11-03.jpgWij vragen u om alert te zijn voor deze malafide praktijken. Dit soort berichten zijn dus altijd nep. En betreffende onze eigen e-mailadressen, deze eindigen altijd op @rkwestland.nl.

Tips om onnodige kosten te voorkomen

  • Wees alert! Word je gebeld door een onbekend (buitenlands)nummer? Bel niet terug. Ook als je een sms hebt gekregen van een vreemd nummer. Reageer niet.
  • Blokkeer gesprekken vanaf onbekende nummers. Er zijn apps waarbij je kunt aangeven door welke nummers je niet gebeld wilt worden. Sommige telefoons bieden deze optie overigens ook standaard al aan via de instellingen.
  • Geef nooit zomaar persoonlijke gegevens door, zoals je bankgegevens, je klantnummer, creditcardnummer, pincode en wachtwoorden

 

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Heenweg

Echt respect moet u verdienen, afgedwongen respect veroorzaakt meestal het tegenovergestelde.