• rkWestland
  • > Nieuws
  • > “Wees het licht”, 28 jongeren hebben het H.Vormsel ontvangen

“Wees het licht”, 28 jongeren hebben het H.Vormsel ontvangen

21 februari 2022 - Algemeen federatie nieuws

Zaterdag 19 februari was het zover. De 28 jongeren uit Wateringen, Poeldijk, Monster, ’s-Gravenzande en Hoek van Holland werden tijdens een mooie viering gevormd door vicaris Egging.
Helaas waren nog niet alle maatregelen rond COVID-19 vervallen waardoor alleen de gezinnen aanwezig konden zijn. Maar gelukkig kon wel jongerenkoor Corbulo met een grote groep zingen. Gelukkig was er door een tante en oom van een vormeling, gezorgd voor een livestream. Tijdens de viering waren er op deze manier toch 150 mensen verbonden. Of misschien wel meer als er meerdere mensen vanaf 1 adres keken. Natuurlijk was het mooier geweest als ze er live bij konden zijn. In zijn preek ging de vicaris in op het thema “Wees het licht”. Wij zijn het licht der wereld, het zout der aarde. Zowel licht als zout hebben wij nodig.

Het licht van de doopkaars werd ontstoken door een ouder op het moment van de zalving aan de Paaskaars. Na de zalving gaf de ouder de doopkaars aan de vormeling. Tot nu toe waren de ouders het die het kind gelovig opvoedde. Vanaf nu mag de vormeling dit zelf doen. Natuurlijk met behulp van anderen, maar zij mogen nu verder geloven. Zij hebben “ja” gezegd op het vormsel.

Op donderdag 17 februari was er nog de boeteviering waar wij stil gestaan hebben bij wat wij niet altijd goed hebben gedaan. Dit hebben we opgeschreven op een papiertje en daarna is het papiertje verbrandt. Wij hebben God gevraagd om onze zonden, onze tekortkomingen te vergeven opdat wij opnieuw mogen beginnen.

 Er is op zaterdag 2 april een afsluitende bijeenkomst met de vormelingen. Tijdens die bijeenkomst zullen we ook de viering van die avond maken. Voor deze viering om 19.00 uur is iedereen uitgenodigd in de Sint Jan de Doper kerk te Wateringen. U komt toch ook?

Namens de werkgroep Vormsel NoordWest,
Els Geelen, pastoraal werker

 

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Wateringen

Elkaar kennen wil niet zeggen alles van elkaar weten, maar met vertrouwen in elkaar geloven.