Willibrordzondag: Samen de Heer tegemoet

05 november 2020 - Algemeen federatie nieuws

Samen de Heer tegemoet. Dat is het motto van Willibrordzondag, die dit jaar in het weekeinde van 7 en 8 november wordt gehouden. In dat weekeinde wordt in de kerken in Nederland aandacht gevraagd voor oecumene: het contact tussen christenen van verschillende kerkgenootschappen.

De Katholieke Vereniging voor Oecumene biedt parochies elk jaar materiaal aan om dit thema in de vieringen te verwerken. Op de website van de vereniging zijn voorbeden en een preekschets te vinden. Ook is er een poster gemaakt met een afbeelding van de bruidsmeisjes die met hun lamp de bruidegom tegemoet gaan, passend bij het evangelie van die zondag. Ook het motto van dit jaar is daarvan afgeleid, omdat christenen uit verschillende kerken samen de Heer tegemoet gaan.

Het is de bedoeling dat in weekeinde van Willibrordzondag in alle kerken wordt gecollecteerd voor het werk van de Vereniging voor Oecumene. De vereniging zet zich in voor oecumenische samenwerking in Nederland door middel van publicaties, studiedagen, ontmoetingen, advisering en dienstverlening.

De jaarlijkse Willibrordzondag werd in 1949 ingesteld ter ondersteuning van het werk voor oecumene en evangelisatie van de Willibrordvereniging, een voorloper van de Katholieke Vereniging voor Oecumene. De heilige Willibrord is de patroon van de christenen in Nederland, katholieken en protestanten. Willibrordzondag wordt in de regel gevierd op de zondag het dichtst bij zijn feestdag: 7 november.

Op de website www.oecumene.nl vindt u meer informatie over de bijeenkomsten en publicaties van de Katholieke Vereniging voor Oecumene.

In deze tijd van covid-19 kunnen er maximaal 30 parochianen aanwezig zijn bij een viering. Kunt u niet aanwezig zijn, maar wilt u toch bijdragen aan deze collecte? Maak uw bijdrage dan over naar:
Bankrekening NL73 INGB 0001 0876 28 t.n.v. Katholieke Vereniging voor Oecumene in Den Bosch.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Naaldwijk

Elkaar kennen wil niet zeggen alles van elkaar weten, maar met vertrouwen in elkaar geloven.