Genomineerden vrijwilligersjaarprijs 2018

09 maart 2019 - Algemeen federatie nieuws

Van 25 t/m 29 maart 2019 is de Week van de Vrijwilliger. Tijdens deze dagen ontvangen de vele vrijwilligers waardering voor hun inzet in de Westlandse samenleving. De gemeente Westland organiseert, samen met Vitis Vrijwillige Inzet, verschillende activiteiten. Tijdens de Week van de Vrijwilliger vindt ook de uitreiking plaats van de vrijwilligersjaarprijs op donderdag 28 maart 2018. Inwoners kunnen stemmen van 13 tot 25 maart 2019 op de genomineerde vrijwilligersorganisaties.

De volgende organisaties zijn genomineerd voor de Loftrompet 2018: M25 Westland, Platform Gehandicapten, Plusbus en Team Westland. Voor een volledige kennismaking met alle genomeerden klik hier.

M25 Westland is een project dat jongeren tussen 12 en 18 jaar uitdaagt en ondersteunt om zich in te zetten voor kwetsbaren in de samenleving. Als jongere help je mee bij doe-activiteiten, die je mee kunt laten tellen voor je maatschappelijke stage. M25 zijn ruim 15 jongeren (12-18 jaar) en daarnaast een vrijwillig bestuur die hun verantwoording pakken.  Ze hebben oog voor mede inwoners die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Iedere maand organiseren zij een activiteit. Jaarlijks zijn er een aantal terugkerende activiteiten, zoals: bingo voor mensen met een verstandelijk beperking, voedsel inzamelen bij een supermarkt voor Voedselbank Westland, een spelletjesmiddag met kinderen van gezinnen die gebruik maken van Voedselbank Westland en nog veel meer.

Waardering voor de jongeren
“Het is fantastisch dat we deze nominatie voor de jongeren hebben ontvangen”, zegt diaken Ronald Dits, voorzitter stuurgroep M25 Westland. “Dit is op zich al een waardering voor het vrijwilligerswerk wat de jongeren in het Westland doen voor een ander. Want met M25 brengen we de werken van barmhartigheid in praktijk.”

Concrete vrijwilligersactiviteiten
In maart is het druk met activiteiten, waar M25 Westland aan mee doet. Op vrijdagavond 15 maart helpen jongeren bij de gezellige bingoavond in en voor de bewoners van de Nederhof in Honselersdijk. Een dag later zijn ze vanwege NL Doet te vinden bij de BuurtBrunch in de Maasdijk. En op 22 en 23 maart helpen M25-jongeren bij de PCI-inzamelingsactie voor Voedselbank Westland, die bij de Jumbo-supermarkt in Poeldijk wordt gehouden.  

Breng uw stem uit!logo-loftrompet.jpg
De uitreiking van de jury-vrijwilligersjaarprijs de Loftrompet en de publieksprijs vindt plaats op donderdag 28 maart 2019. Voor de publieksprijs kunnen inwoners hun stem uitbrengen op hun favoriete vrijwilligersorganisatie van 13 tot 25 maart 2019 via www.loftrompetwestland.nl.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van ’s-Gravenzande

Een schone geest levert altijd kracht.