Maria concert in de rozenkransmaand

10 oktober 2017 - Algemeen federatie nieuws, Naaldwijk

Het kernkoor van Cantemus Domino geeft op zaterdagmiddag 21 oktober een Maria-concert in de Sint Adrianuskerk Molenstraat Naaldwijk. De maand oktober is een prachtige maand. Bomen verkleuren, de bladeren vallen en het wordt weer vroeger donker en we gaan langzaam naar het eind van het jaar. In de katholieke kerk is de oktobermaand de Mariamaand en dit concert staat dan ook in het teken van Maria, die voor velen als grote steun wordt ervaren.

Tijdens het concert zullen door het Kernkoor Cantemus Domino gregoriaanse gezangen en meerstemmige motetten ten gehore worden gebracht. Het Benedictus uit de kleine Orgelsolo Messe van Haydn zal gespeeld worden naast orgelstukken van Bach, Buxtehude,Haydn en Pachelbel. Tot slot wordt in het herdenkingsjaar van Hendrik Andriessen (125 jaar geleden geboren) zijn prachtige Magnificat gezongen. De middag staat onder leiding van dhr. Ben Hillen. Het orgel wordt bespeeld door dhr. Jeroen de Ridder.

Het concert begint om 14:30 uur (kerk is open vanaf 14:00uur) en het concert duurt tot 15:45 uur. In de pauze is er koffie of thee achter in de kerk. De toegang is gratis. Na afloop van het concert wordt een collecte gehouden als tegemoetkoming in de kosten.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 11 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Wateringen

Praat niet over vrijheid als u vrijblijvendheid bedoelt.