Meld je aan voor het Vormsel 2020-2021

05 september 2020 - Algemeen federatie nieuws

Hopelijk hebben jullie, jongeren uit Wateringen, Kwintsheul, Poeldijk, ’s-Gravenzande, Heenweg/Hoek van Holland, een fijne vakantie gehad ondanks dat er geen afscheidsfeest was van groep 8. Nu gaan jullie naar het voortgezet onderwijs, een nieuwe stap, een nieuw begin.
In oktober gaan wij ook een nieuw begin maken en wel met de voorbereidingen op het sacrament van het Vormsel in 2021. Jongeren uit Monster die in groep 8 zitten, kunnen zich aanmelden. De viering van het Vormsel is 6 februari 2021.

Wat houdt het in? Het vormsel is de bevestiging van de doop en de Eerste Heilige Communie. Eigenlijk bevestigt de jongere zelf dat hij/zij wil horen bij de kerk. Er zullen 8 bijeenkomsten vooraf aan de viering van het vormsel zijn en 1 bijeenkomst erna. Daarnaast kan er deelgenomen aan de Vuurdoop.

Op 1 oktober is de start voor zowel voor jullie als je ouders in kerk van de H. Bartholomeus te Poeldijk. De avond is van 19.15 uur tot 20.45. Jullie krijgen dan ook het werkboek. De overige bijeenkomsten zullen in kleinere groepjes zijn bij een ouder thuis. Deze bijeenkomsten zullen via ZOOM meeting zijn 5 keer op een woensdagavond en 3 keer op een donderdagavond.
Aanmelden kan via https://rkwestland.nl/aanmelden-vormsel tot 30 september.aanmelden.jpg

 

 

 

De jongeren worden in een jongerenviering gepresenteerd op zaterdag 7 november in de St. Jan de Doper kerk te Wateringen.

Mede namens de werkgroepen vormsel van Noord en West,
Els Geelen, pastoraal werker

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Maasdijk

Wie door velen wordt gevreesd, heeft velen te vrezen.