Oogstdankdag in de Machutus met M25Westland

15 oktober 2024 - Algemeen federatie nieuws

Oogstdankdag was een bijzondere dag vol enthousiasme, diaconie en saamhorigheid, waarin de samenwerking tussen onze vormelingen en vrijwilligers van de Machutus zoals Henk van Ruijven een stralend voorbeeld van generaties die elkaar versterken. De tuinders hadden weer voor mooie producten gezorgd. Al jaren werken we samen met de steun van M25 Westland en Astrid en dit jaar was geen uitzondering.

De bijeenkomst begon met een inspirerende uitleg van Harry Stijger over wat M25 is en de mooie doelen die we nastreven. De jongeren waren vol nieuwsgierigheid en energie, klaar om aan de slag te gaan. We maakten twee soorten pakketten: eerst de kleine doosjes voor de woon/zorgcentra zoals De Opmaat, De Terwebloem en De Kreek. Deze pakketten, gevuld met bloemen, plantjes en verse lekkernijen zoals tomaatjes, komkommers en druiven, brengen een glimlach en kleur in het leven van de bewoners.

Daarna was het tijd voor de grote dozen voor de Masemude en andere adressen. Hierin gingen allerlei producten, zodat mensen zelf hun maaltijden konden bereiden. Het was prachtig om te zien hoe de tafel langzaam vulde met de rijkdom van het Westland: planten, bloemen, druiven, aubergines en tomaten. Een waar festijn!

Met elke lege doos die werd vervangen door een volle, groeide de sfeer van samenwerking. In elke doos voegden we een kaartje van M25 en een kaartje van de Machutusparochie toe, zodat ontvangers konden voelen dat er met liefde en aandacht was gewerkt.

Onze geweldige vormelingen – Wiktoria, Jakub, Ayderlee, Laura, Fiep, Willemijn en Bram – waren een onmisbare schakel in dit proces. Samen hebben we maar liefst 80 pakketjes samengesteld, die met veel enthousiasme werden uitgedeeld. De blijdschap en dankbaarheid van de ontvangers waren hartverwarmend en maakten alle inspanningen meer dan waard.

Dank aan iedereen die heeft bijgedragen aan deze mooie dag. De samenwerking tussen generaties is een krachtig voorbeeld van hoe we samen het verschil kunnen maken. Laten we deze spirit blijven vasthouden en ons blijven inzetten voor onze gemeenschap!

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Wateringen

Niet het gebrek aan liefde, maar het gebrek aan vriendschap is oorzaak van ongelukkige huwelijken.