Westlandse Bedevaarten bestaat 10 jaar!

03 augustus 2020 - Algemeen federatie nieuws

Op dinsdag 18 augustus 2020 is het precies tien jaar geleden dat de Stichting Bedevaarten Westland (SBW) werd opgericht. De feitelijke oorsprong van wat nu de Stichting Bedevaarten Westland is ligt al in het jaar er voor. Op 13 juni 2009 kwamen Charles Groot, Paul Mantelaers en Nico Stijger met elkaar in gesprek op een door het Bisdom Rotterdam georganiseerde bijeenkomst over missionering.

Na die bijeenkomst werd een nadere verkenning gedaan. Op dat moment was de clustervorming hier in volle gang, dus het initiatief om een gezamenlijke bedevaart vanuit het nieuwe cluster Westland te houden paste goed in dat plaatje. Wat begon als een eenmalige actie voor een bedevaart naar Lourdes in 2011 is verder gegroeid tot een organisatie die vele bedevaartbestemmingen bereikbaar gemaakt heeft in het kader van Samen Onderweg.

Samen op weg naar.....
Sinds de oprichting van SBW hebben parochianen uit onze regio (en soms ook van ver daar buiten), deelgenomen aan een bedevaart naar Lourdes, Assisi, Rome, Kevelaer, Brielle, Taizé, Polen of het Heilig Land. Maar ook de viering van oogstdankdag in Heiloo, de Stille Omgang, de processie langs de Lourdesgrot in Monster op het hoogfeest van Maria Tenhemelopneming en de WereldJongerenDagen hebben in belangstelling kunnen meegenieten.  

Door alle maatregelen vanwege het coronavirus hebben we moeten besluiten om de bedevaarten en andere geplande bijeenkomsten voor dit jaar te annuleren. Hoewel we elkaar dus niet fysiek ontmoeten -we dienen elkaar te beschermen- wil dat nog niet zeggen dat we deze mijlpaal niet met elkaar willen vieren.

Prijsvraag 10 jaar SBW
In tien jaar tijd is er veel aan ons voorbij gegaan. Nu we veel thuis zijn, is er alle tijd om nog eens terug te denken aan de vele mooie momenten die we met elkaar beleefd hebben. Wat weet u nog van deze 10 jaar? Tien vragen over Westlandse Bedevaarten scheiden u van eeuwige roem en een prachtige prijs als u de SBW 10 jaar prijsvraag’ als beste weet te volbrengen. Op de website van Westlandse Bedevaarten leest u meer over deze ‘SBW 10 jaar prijsvraag’. Onder de inzenders verloten we drie prijzen in de vorm van een voucher of kortingsbon voor één van de bedevaarten die we in 2021 vanuit en met het Westland zullen maken.

Wacht niet te lang met uw oplossing aan de organisatie te sturen want de trekking van de winnaar is op dinsdag 18 augustus 2020 om 10.35 uur, het tijdstip waarop 10 jaar geleden bij de notaris een handtekening gezet werd onder de akte.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Kwintsheul

Het ontkennen van problemen is een vorm van zelfbedrog die elke persoonlijke groei onmogelijk maakt.