Edith AldersNaam                     Edith Alders-Haalmeijer  
Woonplaats            Hoek van Holland
 
Welk vrijwilligerswerk doet u precies en hoe lang al?
Tot voor kort heb ik mij vooral bezig gehouden met het catechesewerk in onze parochie. Ben begonnen met het helpen bij de voorbereidingen van het H. Vormsel en met Jong Talent (een groep jongeren die al het Vormsel hadden gedaan). Later catechese voor de kinderen van de basisschool, in onze parochie de mini-CatKids en de CatKids, daarbij zelfs een uitgenodigd bij de apostolische nuntiatuur.
In 2006 heb ik de Musical “De School van Egbertus” geschreven, een leuk verhaal dat eigenlijk twee kanten belicht, de geschiedenis van de heilige Egbertus en de gebruiken van de rozenkrans.

Waarom vindt u het belangrijk om vrijwilligerswerk te doen?
Ik vind het belangrijk dat de kinderen zich thuis voelen in de kerk en zo ook leren en durven te bidden en geloven.

Waar bent u het meest trots op in uw vrijwilligerswerk?
De uitvoering van de Musical “De school van Egbertus” een mooie ervaring waarbij de samenwerking van oud en jong centraal staat.
Misschien kan deze mooie ervaring nog een keer gedeeld worden, door de musical nog een keer uit te voeren. Zodat ook andere parochies en parochianen kunnen meemaken hoe samenwerking eigenlijk is als een spel tussen jong en oud.

Kunt u werken voor de kerk aanraden aan anderen?
Zeker, je ziet dat wat je doet met jouw werk andere mensen weer inspireert! Zo sta jezelf nooit stil in je eigen geloof.

Heeft u nog een wens voor de toekomst van de kerk?
Mijn wens voor de toekomst is dat we als federatie ons geloof kunnen doorgeven zodat de steen blijft rollen en het geloof up to date blijft!

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Heenweg

Het is geen kunst om oud te worden, het is een kunst ermee te leven.