• rkWestland
  • > Reserveren bezoek doordeweekse viering NIET MEER VERPLICHT

Reserveren bezoek doordeweekse viering NIET MEER VERPLICHT

Naar aanleiding van de versoepelingen die door de overheid zijn aangekondigd voor het weekend van 26 juni is door de R.K. Kerk het coronaprotocol aangepast.

Vanaf deze datum wordt het maximaal aantal aanwezigen bij religieuze bijeenkomsten bepaald door de grootte van het kerkgebouw. Dit geldt ook voor huwelijken en uitvaarten. Voor elk kerkgebouw is de capaciteit vastgesteld in een anderhalve meter-opstelling. Wij hebben uitgerekend hoeveel personen maximaal op anderhalve meter van elkaar in een kerk kunnen samenkomen (= de anderhalve meter capaciteit). Onze verwachting is dat we met de doordeweekse vieringen niet in de situatie komen dat het maximum van het toelaatbare aantal personen bereikt wordt met de anderhalve meter capaciteit.

Reserveren voor de doordeweekse vieringen is dus vanaf heden niet meer noodzakelijk. Met ingang van heden zal volstaan worden met een aanmelding en checkgesprek aan de deur.

Alle maatregelen inzake de anderhalve meter regel hygiëne - handen reinigen bij binnenkomst van de kerk, hoesten en niezen in ellenboog, gebruik van papieren zakdoekjes - en gezondheid - bij verkoudheidsklachten en/of verhoging thuis blijven- dienen door alle betrokkenen strikt nageleefd te worden. Degenen die deelnemen aan vieringen doen dat op eigen risico.

Reserveren voor de weekendvieringen in de kerken van onze parochiefederatie blijft onverminderd van kracht.

Lees ook Update met verdere versoepelingen van coronaprotocol in R.-K. Kerk

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Naaldwijk

Waar welvaart heerst zonder matigheid, daar heerst geweld.