Job Antonius Cornelis Maria Duindam
Geboren: 10 juli 1946In dankbare herinnering
Joop Duindam werd in 1946 geboren als 6e kind in de rij. Drie maanden na zijn geboorte overleed zijn moeder. Nadat zijn vader was hertrouwd kreeg Joop er nog 5 broers en zussen bij. Als middelste in dit gezin voldeed hij prima en kon het met iedereen goed vinden. Hij speelde gitaar en sleutelde als tiener al aan brommers.
Joop was een eigenzinnige man. Met een vader als tuinder was de verwachting dat hij diezelfde weg zou inslaan. Maar nee hoor, hij ging in de auto’s. Joop was een hardwerkende man, die op de Driesprong zijn eerste bedrijf begon in een omgebouwde tuinbouwkas. Zijn werk bestond voornamelijk uit spuitwerk en schadeherstel van auto’s. In 1975 werd zijn bedrijf letterlijk een grotere realiteit aan de Heulweg 54b.
Joop had een talent voor mensen. Luisteren, praten, mensen op hun gemak stellen… hij deed het. Gastvrijheid stond en staat bij Joop en Riet hoog in het vaandel. Als de ander het maar naar de zin heeft. Een kop koffie, drankje, een kaartje en in Frankrijk een plek om te slapen. En niet te vergeten: he kostelijk gebakken ei-ontbijt na een korte whiskynacht. Mensen móesten zich goed voelen, dat was en is belangrijk – de ander staat centraal.
Tijd voor het onderhouden van vriendschap op regelmatige basis had Joop niet, maar als hij zijn vrienden zag, was er altijd ruimschoots tijd en werd er gesproken tot in de kleine uurtjes. Tijd voor familie: kinderen, kleinkinderen-altijd, en intens. Joop had een talent voor mensen, voor houden van.
En waar velen een meisje uit de buurt veroverden, wist hij Riet uit Abcoude voor zich te winnen.
Ze trouwden en kregen twee jongens. Zij herinneren zich hem als een ondernemende vader in zijn werk maar ook in de opvoeding. Verre reizen met de auto van de Noordkaap, voormalig Oostblok en Zuid-Europa was voor hem ontspanning. De volledige top 1000 op een cassette ging mee op reis. Vele hobby’s: zeilen, tweede woning, motorrijden, surfen en de liefde voor auto’s. Tijdens de vakanties was hij altijd op avontuur.
Toen 20 jaar geleden zijn eerste terugval in de gezondheid kwam, was het noodzakelijk om bedrijfsmatig in te krimpen. Vestiging Naaldwijk moest gesloten worden, vestiging Kwintsheul bleef. Zijn lichaam vroeg om een ommekeer van leven: meer genieten, minder werken en dus een huis in Frankrijk gekocht. Samen met Riet kon hij genieten van de rust, maar ook van het bezoek van familie en vrienden.
Een zeurende rugpijn bleek dit jaar weer die vervelende ziekte te zijn. Na een bezoek aan de arts was de mededeling dat er weinig meer aan te doen was. Het werd hem in vijf weken fataal. Na 20 jaar reservetijd, toch afscheid: “Je wilde nog niet los van liefde en leven. Met jouw humor, kracht en lach bracht je ons licht, iedere dag.” Rust zacht bij God in eeuwigheid.
Diaken Walther Burgering
Terug naar de voorgaande pagina