Katholiek worden / toetreden

U kunt zich op elke leeftijd aansluiten bij de Katholieke kerk. De officiële opname in de katholieke kerk gebeurt op verschillende manieren, afhankelijk van uw voorgeschiedenis. Het proces waardoor volwassenen worden opgenomen in de Katholieke Kerk zijn de zogenaamde initiatieriten. De initiatie is verbonden aan drie sacramenten: het H. Doopsel, het H. Vormsel en de eerste H. Communie of Eucharistie. Bent u al gedoopt dan hoeft dit natuurlijk niet nogmaals gedaan te worden. Bent u nog niet gedoopt dan verloopt de opname normaal gesproken in een aantal fases.

Wanneer u als volwassene er over nadenkt om katholiek te worden willen wij u daar graag bij begeleiden. U kunt contact met ons opnemen voor een persoonlijk en oriënterend gesprek met een lid van het pastoraal team. Deze zal dan met u in gesprek gaan en in samenspraak met u een traject uitzetten om u hierop voor te bereiden.

Wat willen we van u weten?

Doop / Eerste Communie

Voor het toetreden tot de RK Kerk is een geldig doopbewijs nodig (niet ouder dan 6 maanden). Dit doopbewijs kunt u aanvragen bij de parochie/gemeente waar u gedoopt bent en deze daarna op te sturen naar het federatiesecretariaat (Dijkstraat 25, 2675 AV  Honselersdijk / e-mail: info@rkwestland.nl)

Burgelijke staat

Overig

Aanleiding tot overgang naar de r.-k. Kerk is.........


Moment geduld...
Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Hoek van Holland

Een licht ontsteken betekent tegelijkertijd ook het creëren van schaduw.