• rkWestland
  • > Nieuws
  • > ‘Blijf in mijn liefde’ is het thema voor de Week van Gebed voor de eenheid van de christenen

‘Blijf in mijn liefde’ is het thema voor de Week van Gebed voor de eenheid van de christenen

05 januari 2021 - Algemeen federatie nieuws, De Lier, Naaldwijk, Wateringen

De zusters uit de oecumenische kloostergemeenschap in Grandchamp (Zwitserland) hebben het materiaal van de gebedsweek voorbereid. Zij hebben zich laten inspireren door een uitspraak van Jezus Christus uit Johannes 15. Hij zegt daar tegen zijn discipelen: ‘Blijf in mijn liefde en je zult veel vrucht dragen.’ Hij blijft in de liefde van de Vader en wil niets liever dan die met ons delen. Hiervoor gebruikt Hij het beeld van de wijnstok. Hij is de wijnstok en de Vader de wijnbouwer. Die snoeit ons en maakt ons heel, zodat wij hem kunnen eren en vrucht dragen. Vrucht die zichtbaar wordt in eenheid. Dat is wat we hopen dat er in deze Week van gebed voor eenheid gebeurt.

Tijdens de Week van gebed voor eenheid bidden wereldwijd miljoenen christenen mee. Door samen te bidden ervaren we eenheid. Tegelijk tonen we verantwoordelijkheid voor anderen door de problemen van de samenleving in de voorbeden een plek te geven.

Zondag 17 januari vieren wij dit online in De Lier, Wateringen en Naaldwijk:

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Honselersdijk

Mensen struikelen nu en dan over de waarheid, maar de meesten krabbelen haastig overeind en lopen snel door alsof er niets gebeurd is