De Bijbel als literatuur, de kerk als leesclub

10 november 2017 - Algemeen federatie nieuws

Ad van Nieuwpoort schreef een boek over de Bijbel als verhalenboek: ‘Uit de tijd, wat bezielt een liberale dorpsdominee’. Van Nieuwpoort breekt een lans voor een hernieuwde lezing van de bijbelse teksten. Als de Bijbel geen historische verslagen bevat, waar gaat het in al die verhalen dan wel over? Wat staat er precies, hoe lees je ze en wat kunnen die verhalen voor jou betekenen? Teksten uit de Bijbel die de ene keer troost en bemoediging bieden maar die je ook corrigeren en op scherp stellen.

Ad van Nieuwpoort heeft kortgeleden ook meegewerkt aan de documentaire ‘Hier ben ik’ van Sarah Vos en Sander Snoep. Deze film over zijn kerk in Bloemendaal draait momenteel in enkele bioscopen.  Ad van Nieuwpoort (1966) is predikant in Bloemendaal en schreef meerdere boeken over de Bijbel en is regelmatig te gast in het programma Nieuws en Co op NPO Radio 1.

Dominee Ad van Nieuwpoort houdt op dinsdag 21 november om 20.00 uur een lezing met als titel ‘De Bijbel als literatuur, de kerk als leesclub’ in het kerkgebouw De Lichtbron, Pieter van der Plasstraat 3, Wateringen.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 11 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Poeldijk

Er is op deze wereld genoeg voor iedereen, maar er is niet genoeg voor een ieders hebzucht.