Even voorstellen: Stephan Heijker

15 januari 2020 - Algemeen federatie nieuws

Vanaf 1 januari 2020 ben ik de nieuwe penningmeester van de Parochiefederatie Sint Franciscus en volg Johan Demmenie op, die deze functie sinds de oprichting van de federatie heeft vervuld. Als penningmeester maak ik deel uit van het Dagelijks Bestuur van de federatie. De federatie vormt een belangrijke schakel tussen de 10 parochies in het Westland. Het is belangrijk onze krachten te bundelen om de identiteit van iedere zelfstandige parochie te kunnen behouden. Dit vergt een solidaire houding, waarbij het federatiebestuur een verbindende functie vervult. Samen komen we verder.

Vanaf 2005 tot en met 2013 ben ik penningmeester geweest bij de parochie Sint Adrianus in Naaldwijk. Het was een veelomvattende taak naast mijn huidige werk als accountant bij Flynth adviseurs en accountants. In deze periode ben ik ook zijdelings betrokken geweest bij de totstandkoming van de federatie. Het heeft mij veel inspirerende momenten opgeleverd. Vooral de vele enthousiaste vrijwilligers die ik destijds hebben mogen ontmoeten, hebben mij nu weer een nieuwe impuls gegeven om iets voor de Katholieke kerk in het Westland te willen betekenen.

Jarenlang zijn mijn beide ouders actief betrokken geweest bij de parochie Sint Joseph in Wateringen. Hun voorbeeld vormt voor mij een drijfveer en inspiratiebron. Na een periode in Naaldwijk te hebben gewoond, ben ik met mijn gezin in 2009 verhuisd naar Wateringen, waar ik in 1960 ben geboren. Inmiddels zijn onze twee dochters van 29 en 27 jaar het huis uit en ben ik samen met mijn vrouw Ineke een nieuwe levensfase ingegaan.

In mijn vrije tijd heb ik vele hobby’s, waarvan de muziek de belangrijkste is. Sinds mijn jeugd speel ik intensief dwarsfluit. Ruim 20 jaar ben ik verbonden geweest aan het Poeldijkse Jongeren Koor als fluitist in het combo. Op dit moment ben ik lid van de Honselse Harmonie in Honselersdijk.

Ik hoop in mijn nieuwe rol als penningmeester van de federatie op grond van mijn ervaring, deskundigheid en creativiteit een bijdrage te kunnen leveren aan de verdieping, samenhorigheid en verbondenheid van de 10 parochies in het Westland. Ik kijk uit naar de vele nieuwe inspirerende ontmoetingen, die mij te wachten staan.

Stephan Heijker

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Wateringen

De woede die u voelt door een ander, geeft precies aan hoever u over uw eigen grenzen bent gegaan.