• rkWestland
  • > Nieuws
  • > INFO VOOR PAROCHIANEN voor de vieringen in de Goede Week en Pasen

INFO VOOR PAROCHIANEN voor de vieringen in de Goede Week en Pasen

03 april 2020 - Algemeen federatie nieuws, De Lier, 's-Gravenzande, Hoek van Holland / Heenweg, Honselersdijk, Kwintsheul, Maasdijk, Monster, Naaldwijk, Poeldijk, Wateringen

Onze voorbereiding op de Goede Week en het Hoogfeest van Pasen is dit jaar anders dan in alle voorgaande jaren. In verband met de maatregelen rond het COVID-19 virus kunnen de geplande vieringen in onze kerkgebouwen niet plaatsvinden.

Toch willen we de vieringen van Palmzondag, Witte Donderdag, Goede Vrijdag en de Paaswake samen met u vieren. Deze vieringen, waar leden van ons pastoraal team in voor zullen gaan, kunt u volgen via kerkradio of kerkomroep.nl. (klik hier voor de handleiding 'luisteren via kerkradio')

Nu er geen publieke kerkvieringen zijn, is er bij veel parochianen de behoefte om op persoonlijke wijze toch de dagen van de Goede Week te kunnen meevieren. Daarom is er voor elke viering een liturgievel met teksten beschikbaar, zodat men thuis of elders de viering kan volgen. Het liturgievel kan desgewenst dubbelzijdig geprint worden, de teksten zijn hieronder te downloaden.

Tijdens de viering van Palmzondag zullen de palmtakjes van alle parochies worden gezegend. Wilt u een takje voor thuis hebben, dan kunt u op bepaalde tijden deze ophalen bij uw eigen parochie (zie hiervoor afhalen van een palmtakje in uw parochie).

Op Goede Vrijdag kunt u een bloemenhulde brengen. Leg bloemen neer op de trappen of vóór de deur van het kerkgebouw. Deze bloemen zullen blijven liggen tot Beloken Pasen (weekend van 18-19 april).

Zoals u wellicht al heeft gehoord luiden alle kerken op de woensdagavonden een kwartier lang een klok van hoop en troost. Zo kunnen we ook zaterdagavond 11 april een vlam van hoop aan elkaar doorgeven. Door op die avond (rond 20.00 uur) in iedere huiskamer een kaars te ontsteken laten we gezamenlijk ‘het Licht in de duisternis doorbreken’, zoals in de Paaswake in de kerk gebeurt, om de vlam van hoop aan elkaar door te geven. Doe dit wel op een veilige manier!

Om u een impressie te geven hoe de ‘besloten vieringen’ zijn gehouden, zullen er van de vieringen enkele foto’s worden gemaakt. Deze zullen op de website worden gepubliceerd.
Ondanks de situatie in deze voor velen moeilijke tijden, thuis, uw familie, onze dorpen, in Nederland en zelfs op de hele wereld, wensen wij u allen een goede weg naar Pasen toe.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Maasdijk

Omstandigheden maken de mens niet; ze onthullen wie hij is.