Jaar van het Woord

15 februari 2020 - Algemeen federatie nieuws

Paus Franciscus heeft een brief aan de wereldkerk geschreven waarin hij de gelovigen oproept actief te leven vanuit de inspiratie van de Bijbel.Tijdens de vieringen in de kerk klinkt Gods Woord van zondag tot zondag, van dag tot dag, van feest naar feest en bij lief en leed. Het is belangrijk het Woord te horen, het in onze harten op te nemen en er eerlijk naar te leven.

Christus klopt aan onze deur door de woorden uit de Heilige Schrift. Als wij zijn stem horen en de deur van onze geest en hart openen, zal hij binnentreden in ons leven en voor altijd met ons zijn. De Heilige Schrift is als een schatkamer die wij als gelovige mensen telkens moeten openen, zodat wij door het Woord van God worden aangeraakt en aangesproken. Zodanig dat het Woord ons leven als christen blijft voeden.

Naast de inspiratie in onze vieringen is het ook goed om thuis uit de Bijbel te lezen. Het boek der boeken van kaft tot kaft lezen is voor velen niet eenvoudig. De Bijbel is als het ware een bibliotheek met heel verschillende boeken, boekjes en brieven, ontstaan in verschillende perioden van de geschiedenis en onder zeer uiteenlopende omstandigheden. Het ene deel is gemakkelijker te lezen en te begrijpen dan het andere. Maar gelukkig zijn er ook hulpmiddelen. De Katholieke Bijbelstichting heeft een uitgave gepubliceerd met als titel ‘Jaar van het Woord 2020’. Het boekje biedt voor elke dag een stukje uit de Bijbel, met een overweging en een gebed. In de protestantste kerken zijn er eveneens Bijbelagenda’s die heel pakkend zijn.

Ook via Internet zijn er dagelijks Bijbelmeditaties te vinden. Hierbij een paar gegevens. Het zou mooi zijn als in dit jaar de Bijbel voor u/jou meer een open Boek wordt!

-    Jaar van het Woord 2020 te bestellen bij www.rkBijbel.nl
-    Bijbelagenda 2020 te bestellen bij www.halewijn.info
-    Bijbelse Dagkalender 2020 te bestellen bij www.kokboekencentrum.nl
-    Website Radio Maria; www.radiomaria.nl
-    Website paters Jezuïeten: www.gewijderuimte.org

Namens het pastoraal team,
pastoor J. Steenvoorden

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Poeldijk

Echt respect moet u verdienen, afgedwongen respect veroorzaakt meestal het tegenovergestelde.