Jubileumbedevaart naar Kevelaer

05 april 2019 - Algemeen federatie nieuws

In 1819 werd met goedkeuring van paus Pius VII het broederschap van de Westlandsche Processie naar Kevelaer opgericht. In februari 1969 heeft het toenmalig (Hoofd)bestuur van de Westlandsche Processiebroederschap van O.L. Vrouw van Kevelaer het broederschap opgeheven en alle bezittingen van het broederschap overgedragen aan het kerkbestuur van de Sint Jan de Doperparochie (nu Elisabethparochie) te Wateringen.

Een bedevaart naar Kevelaer was een echte boetetocht. Men ging toen per trekschuit te middernacht naar Rotterdam. In de kerk op de Wijnhaven werd er om 5 uur 's morgens een Heilige Mis opgedragen en daarna ging het per stoomboot naar Nijmegen. Behalve de vele pelgrims gingen er ook minstens 10 kisten vol materialen mee (vaandels, processiestaven, kaarsen, lantaarns, sherpen enz.).

2019, nu dus 200 jaar na oprichting, maken we een jubileum bedevaart naar Kevelaer. U heeft zelf de keuze uit een 1-daagse op 31 augustus of 2-daagse bedevaart naar Kevelaer op 30 en 31 augustus. Ons vertrekpunt is de St Jan de Doperkerk in Wateringen dat vele jaren als Broederschapskerk heeft dienst gedaan. De prachtige gebrandschilderde ramen vertellen het verhaal van Kevelaer en Lourdes.

Met een traditionele intocht, muzikaal begeleid door muziekvereniging De Phoenix uit Wateringen, brengen we onze bedevaartskaars naar de Kaarsenkapel. Na de koffie met wat lekkers vieren we de eucharistie in de Basiliek met o.a. Mgr. J.H.J. van den Hende, bisschop bisdom Rotterdam, pastoor J.C.M. Steenvoorden, pastor M.Th.J. Straathof en diaken C.W. Burgering, ondersteunt met zang en muziek. In de middag kunt u deelnemen aan de kruisweg en voordat we Kevelaer verlaten, is er een Marialof. Deze jubileum bedevaart naar Kevelaer sluiten we af met een feestelijk diner in ‘s-Gravenmoer.

  • 1-daagse bedevaart Kevelaer op zaterdag 31 augustus 2019  € 85,00 p.p.
  • 2-daagse bedevaart Kevelaer op 30 en 31 augustus v.a. € 185,00 p.p.

Voor een uitgebreid programma en meer informatie kunt u onze contactpersonen raadplegen, in de folders kijken of een bezoek brengen aan onze website op www.westlandsebedevaarten.nl. Voor beide reizen kunt u daar ook direct boeken. Wees er snel bij want er is beperkt plaats en VOL =VOL.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van De Lier

Omstandigheden maken de mens niet; ze onthullen wie hij is.