Nu geen wijzigingen coronamaatregelen Rooms-Katholieke Kerk

18 januari 2022 - Algemeen federatie nieuws

De coronamaatregelen voor de Rooms-Katholiek Kerk blijven op dit moment, dinsdag 18 januari 2022, ongewijzigd. Dat betekent dat de regels die zijn afgekondigd op 20 december 2021 nog steeds van kracht zijn.

Op 25 januari aanstaande is er een nieuw weegmoment. De bisschoppen bezien op dat moment of voor de R.-K. Kerk aanscherping van de maatregelen nodig is of dat – hopelijk – versoepelingen mogelijk zijn. De parochies worden daarover dan geïnformeerd.

Begin december kwamen de publieke vieringen na 17.00 uur te vervallen. Per 20 december mochten bij de publieke vieringen voor 17.00 uur nog slechts vijftig aanwezigen zijn. Ook werden op dat moment parochies verzocht weer te werken met een reserveringssysteem en wat betreft het zingen gingen de bisschoppen terug naar de eerdere maatregel van voorzang door één cantor of maximaal vier zangers. Voor kerkelijke bijeenkomsten anders dan vieringen werd bepaald dat deze zoveel mogelijk digitaal plaats moeten vinden.

Wilt u direct een nieuwsbrief ontvangen wanneer er sprake is van een aanpassing van de coronamaatregelen in onze R.-K. Kerken, neem dan nu een gratis abonnement op de Nieuwsbrief RK Westland.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Kwintsheul

Het ontkennen van problemen is een vorm van zelfbedrog die elke persoonlijke groei onmogelijk maakt.