Vastenmaaltijden 2019 in het Westland

07 maart 2019 - Algemeen federatie nieuws

In de 40 dagentijd zijn er in meerdere kernen Solidariteitsmaaltijden, ook wel vastenmaaltijden genoemd. Allen zijn het eenvoudige maaltijden, meestal alleen soep, brood en water, soms een eenvoudige maaltijd. Soms met thema, lezing en gebed, af en toe ook met uitleg Hongerdoek. In een aantal kernen zijn het  Oecumenische bijeenkomsten in één kerk of parochiezaal, in andere kernen is het alleen maar in de parochiekerk, maar is wel iedereen welkom.
De vrijwillige bijdragen zijn voor goede doelen, in het ene geval voor het Vastenaktieproject bij andere (vaak Oecumenische) bijeenkomsten voor een goed doel in de regio. Graag van te voren opgeven bij de organiserende parochie. Bord, bestek en beker zelf meenemen.

Wateringen 
Kwintsheul
Woensdag 27 maart om 18.00 uur in de Josephkerk (de Kolenkit) in Wateringen

Naaldwijk

Oecumenische maaltijd van de St. Adrianusparochie op donderdag 28 maart om 18.00 uur in de Hofstede, ingang pastorie. Inzameling van de 3 deelnemende kerken: naar één algemeen doel.

De Lier Op zondag 31 maart om 17.00 uur tot 18.15 uur (Oecumenisch met alle Lierse kerken) in de zijbeuk van de parochiekerk H.H. Martelaren van Gorcum (opbrengst voor Mantelzorg Inloop Westland)
Monster Op woensdag 3 april een vastenmaaltijd in De Hoeksteen, Burg. Kampschöerstraat.
 's-Gravenzande ??
Honselersdijk Op  vrijdag  5 april,  om 18.00  uur in  de KOM-In, scoutinggebouw achter de kath. Kerk in de Dijkstraat. Soepkom en lepel zelf meebrengen. Opbrengst is voor Vastenaktieproject 2019: Gambia
 Maasdijk

Oecumenisch, op vrijdag 12 april in de Jacobuskerk in het zijschip (Prinses Marianneplein 12) aanvang 18.00 uur. (gaven bestemd voor. . . . . . . . . . ..)

Hoek van Holland, Heenweg en Poeldijk: dit jaar geen Vastenmaaltijd.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Wateringen

Een schone geest levert altijd kracht.